Стојковић: Португал или ми? Да видимо ко је бољи

ЛИСАБОН: „Србија је дошла да победи и оде на Мундијал, а сигуран сам да ни Португал неће играти на нерешен резултат, ко буде бољи, путоваће у Катар”, поручио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи меча одлуке у Лисабону.
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

"Неће доћи 50.000 људи да гледа екипу, спремну да калкулише и тражи само бод. Португал није такав тим, није то ни Србија. У Лисабону се састају једине две непоражене екипе у необично брзим и мини квалификацијама. Дошло је време да видимо ко је бољи", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Лисабону.

Он је додао да има изненађење за Португалце.

"Можете да очекујете све, али у једно сам убеђен, гледаћете добру Србију, спремну да се упусти у жестоку борбу са сјајним Португалом".

Како је навео, нападачки стил игре сигурно неће мењати.

"Од почетка квалификација кренули смо са једним стилом, нема разлога да мењамо формацију у последњој утакмици. Респектујемо себе, гајимо атрактиван и нападачки фудбал. Наша идеја није да се адаптирамо Португалу, већ кроз добру игру да дођемо до нама потребном резултата", поручио је Пикси.

Према његовим речима, ‘‘свакако је да су Португалци у предности јер им игра бод, јер су домаћини и јер имају Кристијана Роналда, али...’‘.

Предност Португала је, како је рекао, у домаћем терену и у томе што му одговара и реми.

"Роналдо може и са једном ногом да одлучи утакмицу. Нема много филозофије, одлично се познајемо, колега Сантош све зна о нашем, као и ми о њиховом тиму.Зато нека победи најбољи у нашој групи", закључио је Стојковић.

Утакмица између Португала и Србије игра се сутра од 20.45 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести