Стојковић: Шокирао ме тај пад физичке спреме

ДОХА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да је физички пад био кључан у поразу од Бразила на Светском првенству у Катару.
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

Србија је вечерас поражена у првом колу групе Г на Мундијалу у Катару од Бразила 2:0.

"Заслужена победа Бразила, поготово у другом где су потпуно доминирали. Разлог доминације је нешто што је било изненађујуће. Тотално смо пали физички. Зашто смо толико пали стварно не знам, вероватно умор од свих утакмица. Прво полувреме је било доста солидно са наше стране успевали смо да пасинг игром парирамо Бразилу. Сматрао сам да ћемо тако и у другом па чак и да ћемо успети да постигемо гол, али ме је шокирао тај пад физичке спреме", рекао је Стојковић после меча за РТС.

Он је поновио да Србија има са повређеним играчима.

"Чему можемо да се надамо ако смо били без три ударне игле? Повреде Александра Митровића, Душана Влаховића и Филипа Костића су дошле у невреме. Учинићемо све да се опоравимо. Овај пораз не мора да значи ништа, ако ништа друго, изгубили смо од Бразила. Они су најбоља екипа против које сам водио екипу, али само у другом полувремену, пошто ме првом и нису импресионирали", истакао је Стојковић.

Србија ће у понедељак играти против Камеруна од 11 сати.

"Жао ми је што Србија није била у комплетном саставу, али има времена да исправимо неке ствари. Никаква паника, никакав стрес. Имамо још две утакмице, држимо све у својим рукама, победићемо и идемо даље", додао је селектор Србије.

Он је поновио да Србија мора се спреми за наредна два меча.

"У сваком случају док год постоји шанса треба да се верује. Имамо две утакмице и знамо шта нам је чинити. Битно ми је да знам због чега смо физички пали. Ако желимо да идемо даље и мислилмо да можемо даље, морамо да победимо у наредна два меча", навео је Стојковић, који је захвалио навијачима на подршци на мечу против Бразила.

„Има времена, али мораће да играју здрави фудбалери“

Драган Стојковић је изјавио да ће наредне мечеве на Светском првенству у Катару морају да играју здрави фудбалери.

Србија је вечерас поражена од Бразила 2:0 головима Ришарлисона у мечу првог кола групе Г на Мундијалу у Катару. Наша селекција је пред овај дуел имала великих проблема са повређеним играчима.

"Мораћемо добро да размислимо и извагамо о чему се ради пред наредне мечеве. Мораће да играју здрави играчи. Причао сам са њима пар дана и добио сам уверење да је све у реду што се тиче повреда. Међутим, очигледно да није. Мораћемо да тражимо нека друга решења уколико се ситуација не побољша, али има времена да донесемо неке одлуке које ће бити добре за тим. Шта је ту је, једноставно је тако и тренер мора да прихвати такве проблеме. Немамо магичне докторе, који ће решити проблеме са повредама у два дана. Вечерас би била другачија песма да су ми играчи били здрави, али није срамота изгубити од Бразила", рекао је Стојковић на конференцији за новинаре у Дохи.

Он је истакао да није могао да препозна свој тим у другом полувремену.

"Морамо да видимо другачију Србију, ово вечерас што се десило је последица физичког фактора. Нисам могао да препознам мој тим. Тотално смо пали у физичком смислу, са пуно проблема смо дошли у Катар, имамо много повреда. Бразил је светски краљ фудбала, ту нема приче. Показали смо да у првом делу можемо да играмо, мени је жао што немам Душана Влаховића, Александра Митровића и Филипа Костића сто посто спремне. Једноставно, они нису спремни и то је то", нагласио је Стојковић.

Селектор Србије је рекао да је Бразил један од главних фаворита за освајање Мундијала.

"Вечерас је била сјајна атмосфера, било је и доста српских навијача и било је заиста лепо бити на овом стадиону. У другом полувремену је интензитет био велики, али смо дали пуно простора њиховим играчима, али оно што је мени битно јесте да је мој тим физички потонуо. То је за мене било велико изненађење", додао је Стојковић.

Србија ће у понедељак од 11 сати у другом колу групе Г играти против Камеруна, који је раније данас поражен од Швајцарске 1:0.

"Гледао сам утакмицу Камеруна. Период који је испред нас морамо да искористимо да се одморимо што је више могуће. Неће бити физичког рада, јер као што смо видели играчи су деловали превише уморно. Нећемо се предати, изгубити од Бразила није срамота, они су били далеко бољи у другом полувремену, али анализираћемо игру и Камеруна и Швајцарске због оног што нам предстоји. Желимо да се припремимо што је боље могуће", навео је Стојковић.

Тадић: Заслужена победа Бразила, могло је боље

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић изјавио је да је селекција Бразила заслужено победила у мечу првог кола групе Г на Светском првенству у Бразулу.

Бразил је раније вечерас славио 2:0 головима Ришарлисона у 62. и 73. минуту.

"Могло је боље. Бразил је изузетно јак, ми сваку утакмицу идемо по победу. Била је тешка утакмица, на крају су заслужили победу. Имали смо моменте када смо могли да их угрозимо, да смо то боље искористили могло је можда и да оде у другом смеру", рекао је Тадић после меча за РТС.

Он је истакао да је меч могао да оде у другом смеру.

"Озбиљна екипа кажњава наше грешке, имали су и они још неке шансе и могли су да дају још који гол. На крају су заслужили победу. Имали смо моменте када смо могли да их угрозимо, могло је да оде и у другом смеру", додао је капитен Србије.

Србија ће у понедељак у другом колу од 11 сати играти са Камеруном, који је раније данас поражен од Швајцарске 1:0.

"Морамо да идемо даље. Имамо још две битне утакмице и морамо да учинимо све што можемо. Јако квалитетне екипе су перд нама, али нису на нивоу Бразила. Морамо да се фокусирамо на себе и да идемо на победе", истакао је Тадић.

Лукић: Морали смо да играмо директније и храбрије

Српски репрезентативац Саша Лукић признао је да су наши фудбалери морали да одиграју безобразније, директније и храбрије против селекције Бразила у првом колу групе Г на Светском првенству у Катару.

Бразил је вечерас победио Србију 2:0 головима Ришарлисона у 62. и 73. минуту.

"Прво полувреме смо парирали Бразилу, имали смо неке шансе. У другом смо пали и они су то искористили. Сигурно да је могло боље. Друго полувреме смо кренули грешком и унели неку нервозу, после тога смо пали и нисмо успели да асе дигнемо. Можда је боље да то буде данас, још је све отворено", рекао је Лукић после меча за РТС.

Србија ће у понедељак од 11 сати играти са Камеруном, који је раније данас поражен од Швајцарске 1:0.

"Већ од вечерас се припремамо за наредне утакмице. Добро смо изгледали у првом полувремену, али морали смо да играмо безобразније, директније и храбрије. Даћемо све од себе да у ове две утакмице прођемо даље", навео је Лукић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести