Стојковић уочи утакмице с Пролетером: Благи смо фаворити

НОВИ САД: Фудбалери Војводине и Пролетера високо су котирани на суперлигашкој табели, а заједничко им је то што су у минулом колу доживели поразе у одмеравањима снага с вечитим ривалима - Црвеном звездом и Партизаном.
f
Фото: Aranđel Stoković veruje da će biti golova na Karađorđu/J. Grlić

Најпре је екипа с новосадске Слане баре, у надокнади времена, примила  гол који је црно-белима донео три бода, да би, дан касније, актуелни првак савладао Војводину на „Карађорђу“ (2:0). У осмини финала Купа Србије једни наспрам других сутра ће се на „Карађорђу“ наћи градски ривали Пролетер и Војводина. Тај сусрет сигурно ће изазвати велико интересовање код љубитеља фудбала у Новом Саду и околини.

Када се једни наспрам других нађу комшије из Новог Сада, барем је до сада тако било, нису то биле спектакуларне утакмице, већ тврди и неизвесни дуели, у којима је по правилу један гол решавао питање победника. Уосталом, у пет званичних сусрета, Војводина је славила три пута, један дуел завршен је без голова, а једном су се радовали фудбалери Пролетера. Укупна гол разлика је 3:1 у корист Воше, па, судећи по томе, ни у утакмици која следи не би требало да се очекује већи број погодака.


Парови осмине финала Купа

Данас

НОВИ БЕОГРАД: ИМТ - Раднички (Н) (13)

СУБОТИЦА: Спартак - Младост (Л) (13.30)

СЕНТА: ТСЦ - Напредак (13.30)

ИВАЊИЦА: Јавор - Вождовац (13.30)

СУРДУЛИЦА: Радник - Чукарички(13.30)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Металац - Партизан (16)

Сутра

НОВИ САД: Пролетер - Војводина (16)

Одгођено

БЕОГРАД: Рад - Црвена звезда


Још увек размишљам о шанси коју је против Црвене звезде у првом минуту имао Миљан Вукадиновић и не могу да се отмем утиску да је дерби могао да оде у сасвим другом правцу да смо тада повели, каже Вошин првотимац Аранђел Стојковић

Овако, додаје, Борјан се том приликом истакао, а ривал је касније постигао два прилично лака гола, оба после наших грешака.

Нису гости имали неке велике шансе, нисмо их створили ни ми, али су они искористили оно што им се понудило, док је наш тим извео велики број корнера и имао барем 20-так убачених лопти у шеснаестерац Звезде, што није донело никакав резултат. Идемо даље, не треба да тугујемо због пораза, сутра нас очекује тешка и тврда утакмица с Пролетером, вели Стојковић.


Бабић и Кнежевић најопаснији

Има Пролетер доста квалитетних фудбалера, али, ипак, издвојио бих капитена Синишу Бабића и Филипа Кнежевића, као играче који могу да направе разлику. Обојица су некада играли у Воши и заиста су врсни фудбалери. Уопштено гледајући, у Пролетеру игра доста момака који су раније носили дрес нашег клуба и који су увек посебно мотивисани када играју против нас, желећи да докажу како им је место у Војводини, каже Стојковић.


У Купу не важи правило бонус играча, па тренери имају прилику да на терен изведу најјаче поставе. На питање да ли очекује да заигра од првог минута и на којој би позицији то желео да буде, Стојковић је одговорио:

-Имаће тренери Лалатовић и Жигић могућност да саставе екипе за које рачунају да могу у датом тренутку највише да пруже, а надам се да бих могао да будем на терену од првог минута. Искрен да будем, волео бих да се нађем на позицији десног бека, јер сам се на њој афирмисао, мада ми сасвим добро иде и када играм задњег везног. Наравно, тренер одлучује о томе ко треба да игра, а ово је само моје лично размишљање.

Никада у дуелима две новосадске екипе није постигнуто више од једног гола.

Нисам знао за тај податак, али верујем да ће се сутра мреже чешће трести. Пролетер игра веома добро у овој сезони, о томе најбоље сведочи његова деоба четвртог места на табели, док смо ми тренутно трећи, али смо и актуелни освајачи Купа. Благи смо фаворити, од тога никако не бежимо и убеђен сам да можемо да савладамо квалитетног и незгодног ривала, поручио је Аранђел Стојковић.

Како тренутно ствари стоје, Лалатовић неће моћи да рачуна на Саничанина, Топића, Ковачевића и Симића. Утакмица Пролетер – Војводина на програму је у четвртак од 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести