Стојковић за утакмице у Јапану позвао Честића, Јовељића....

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић саопштио је списак играча за две провере у Јапану, на којем су дебитанти Сава Честић из Келна, Дејан Јовељић из Волфсбергера и Алекса Терзић из Емполија.
piksi
Фото: Youtube Printscreen

На списку је и некадашњи голман младе репрезентације Марко Илић, тренутно члан Кортрајка, а изостаје неколико стандардних репрезентативаца попут Душана Тадића, Сергеја Милинковић-Савића, Николе Миленковића, Марка Дмитровића, Немање Радоњића, Филипа Костића, Луке Јовића, Филипа Младеновића....

"Према програму који нам следи од понедељка 31. маја почињемо са тренинзима и припремама за пријатељски меч са Јамајком и утакмицу на Кирин куп челенџу против Јапана. Са задовољством смо прихватили да учествујемо на овом престижном турниру. У склопу припрема за одлазак у Јапан, у среду 2. јуна у Спортском центру одиграћемо тренинг меч против наше младе репрезентације (У21), који ће бити затворен за јавност. О свему ћемо више причати на конференцији за медије која ће бити одржана у дану када се репрезентација окупља, у понедељак", изјавио је Стојковић за сајт ФСС.

На списку су:

Голмани: Предраг Рајковић (Ремс), Марко Илић (Кортрајк), Ђорђе Николић (Базел).

Одбрана: Стефан Митровић (Стразбур), Сава Честић (Келн), Урош Спајић (Краснодар), Страхиња Павловић (Монако), Марко Петковић (ТСЦ), Алекса Терзић (Емполи), Михаило Ристић (Монпеље).

Средина терена: Немања Максимовић (Хетафе), Немања Гудељ (Севиља), Дарко Лазовић (Верона), Марко Грујић (Ливерпул), Иван Илић (Верона), Андрија Живковић (ПАОК).

Напад: Александар Митровић (Фулам), Душан Влаховић (Фиорентина), Дејан Јовељић (Волфсбергер), Филип Ђуричић (Сасуоло).

Србија 7. јуна игра пријатељски меч против Јамајке (09,00), а четири дана касније у мечу Кирин купа, ривал је селекција Јапана (12,25).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести