Столица објавио списак играча

БЕОГРАД: Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Илија Столица саопштио је данас списак од 24 играча на које рачуна у наставку квалификација за Европско првенство 2021. године.
ILIJA-STOLICA_24
Фото: ФСС

За предстојеће две утакмице против Бугарске 11. октобра и Пољске четири дана касније, на списку новог селектора нашли су се голмани Марко Илић (Вождовац), Душан Марковић (Рад), Ђорђе Петровић (Чукарички), одбрана: Светозар Марковић(Олимпијакос), Златан Шеховић (Партизан), Ранко Веселиновић (Војводина), Страхиња Павловић (Партизан), Страхиња Бошњак (Вождовац), Димитрије Каменовић (Чукарички), Младен Деветак (Војводина), везни ред: Јован Нишиц (Вождовац), Ерхан Машовиц (Хорсенс), Вељко Бирманчевић (Чукарички), Његош Петровић (Црвена звезда), Вељко Николић (Црвена звезда), Лука Илић (Бреда), Иван Илић (Бреда), Жељко Гаврић (Графичар), Лука Аџиц (Андерлехт), Филип Ступаревић (Прибрам), Никола Чумић (Раднички Ниш), напад: Душан Влаховић (Фиорентина), Дејан Јовељић (Ајнтрахт) и Слободан Тедић (Чукарички).

У претходна два кола Србија је поражена од Русије, док је са Летонијом одиграла нерешено.

-Алекса Терзић данас има операцију носа. Филип Стевановић би био овде, али изашли смо у сусрет колеги из U19 селекције, мада тај искорак… Убудуће ћемо направити принцип по коме један играч који изађе из своје генерације, да се не враћа више назад. Ако се сви усагласимо да је прерастао селекцију, повратак онда није потребан, без обзира на то што значи слабљење млађе селекције. Нама је свима циљ А тим.

Још о играчима којих нема…

-Нисмо обухватили велики број играча од Ђерлека, Кокира, Јовановића… На све њих рачунамо, али у односу на тренутну форму.. Довољан је ово број имена. Пред такмичарске утакмице не волим више од 20 играча, плус голмани.

О појединцима одвојено, неко од новинара је споменуо Уроша Рачића…

-Није само он. Златановић, Рачић, Динга. Они јесу чланови ове групе, али уступили смо место играчима који су по нашем мишљењу тренутно ближи првом тиму. И они који знају наш систем ће имати предност, јер немамо времена превише, морамо да се ослонимо на нешто проверено.

Оптимиста је Илија Столица да ће са својим стручним штабом успети да се домогне Европског првенства 2021. А у том стручном штабу и нека нова имена. Ненад Милијаш је ту, као и Саша Илић, који води селекцију 2004. Ту је и аналитичар Лука Јевтовић, затим Горан Сретеновић, Миљан Весић задужен за голмане, Влада Вуковић за дефанзиву…

Милијаш и Илић?

-Како звучи то кад кажете легенде. Тешка реч. Али заслужена. То што они желе да се уопште баве овим после, верујте ја сам одушевљен – рекао је Илија је Столица.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести