СУЕРЛИГА Партизан тешком муком до победе против Пролетера  - 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана у 15. колу Линглонг суперлиге победили су Пролетер, али игром нису одушевили. Мучили су се црно-бели до првог минута надокнаде када је Холендер постигао гол за три бода.
1
Фото: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Сусрет је почео минутом ћутања за преминулог патријарха Иринеја.

А, већ од првог тренутка Партизан је кренуо у високи пресинг. На прву шансу се чекало до 16. минута. Јојић је пронашао Натха у казненом простору, но израелски репрезентативац је са 6, 7 метара траљаво шутирао поред гола. Средином полувремена Пролетер успоставља равнотежу, али не успева да створи ниједну изгледну прилику.

Управо у том периоду нова шанса за „ваљак“. Лопту убачену из корнера захвата Вујачић, али и она завршава поред гола. Пар минута касније и Асано је у прилици, али ни он није прецизан. Уследила је контра Пролетера коју зауставља арбитар Живковић, свирајући непостојећи фаул над Вујачићем.

У 36. минуту Миљковић добацује лопту Холендеру, који са 15-ак метара снажно шутира, али директно у Петрића. Исти играч у великој прилици је нешто касније, али испред њега у последњем тренутку интервенише Андрејевић.

У 49. минуту умало 1:0. Корнер је изведен са десне стране, а Вујачић из повољне позиције шутирао преко гола. Пролетер је опет ,,преживео“, а чињеница је да је Партизан, и поред неколико прилика, играо лоше, статично, без идеје и храбрости да се крене одлучније и озбиљније угрози ривал. Уколико „ваљак“ и даље тако настави није светла будућност пред њим. Навијачи се сигурно питају шта је са оном течном игром коју су имали код бившег тренера Милошевића, да ли је актуелни Станојевић толико опрезан да ни у утакмицама у којима је апсолутни фаворит нема куражи да нападне из свих оружја.

Срећа се црно-белима осмехнула у 60. минуту када је Андрејевић скривио једанаестерац. У свом казненом простору фаулирао је Холендера, који је и извео најстрожу казну, али је Петрић одбранио његов ударац. Мађарски репрезентативац, који никако да се уклопи је јако лоше шутирао и голману Пролетера није било тешко да интервенише. У 72. минуту Сума је у великој прилици, али Којић интервенише.А, у самом финишу Илић циља са 25 метара и погађа пречку.

Срећа није била на страни Сланобараца и у првом минту надокнаде примили су гол. Холендер се добро снашао са 10-ак метара и затресао мрежу.                                                                                                         

И. Лазаревић 

БЕОГРАД: стадион Партизана, без гледалаца. Судија: Живковић (Ниш). Стрелац: Холенедер у 90. минуту. Жути картони: Миљковић (Партизан), а Милошевић, Којић (Пролетер).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6,5, Вујачић 6,5, С. Марковић 6, Обрадовић 6 (Урошевић), Здјелар 6, Шћекић 6, Холендер 7, Натхо 6,5 (Сума 6), Јојић 6,5 (Л. Марковић 6,5), Асано 6,5 (Штулић).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6,5, Милошевић 6,5, Андрејевић 6,5, Јоковић 6,5, Ковачевић 6,5, Пејић 6 (Којић 6), Бабић 6, Живојиновић 6 (Митровић), Илић 6, Кнежевић 6 (Миленковић), Миросављев 6.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести