Сума о прослави гола: Нисам никог провоцирао

БЕОГРАД: Везни фудбалер Партизана Сејдуба Сума и стрелац првог гола у победи против Црвене звезде 2:0, рекао је да је његов погодак одраз његове форме и да прославом тог гола није провоцирао противничке навијаче на северној трибини.
1
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Сума је у 83. минуту са 18 метара послао шут под пред пречку Милана Борјана, чиме је преломио вечити дерби у корист Партизана.

"То је ствар форме. Сви то знамо. Од прошле сезоне радим на побољшању. Ова сезона биће потпуно друга прича. Ово је била баш битна утакмица, а битне утакмице се добијају концентрацијом. Били смо концентрисанији, знао сам шта треба да урадим још док сам био на клупи. Ето, завршило се како сам замислио. Радујем се због целог тима, знам где треба да се побољшам и тренутно сам баш срећан", рекао је Сума новинарима после меча.

Новинари су Суму питали о прослави гола, да ли је тиме желео да испровоцирао навијаче Звезде.

"Нисам провоцирао никога. Прослављао сам свој гол, што мислим да је потпуно нормално. Дерби је, када даш гол сигурно нећес стајати и не радити ништа, зар не? Постигао сам гол на страни терена где су били њихови навијачи. Шта је требало, да трчим сто метара до друге стране терена како би славио са својим навијачима? Не, мислим да није било било какве провокације".

Сума је захвалио и бившем спортском директору Партизана Ивици Илиеву што га је довео у клуб.

"Хтео бих да се захвалим Илиеву што ме је довео у Партизан. Он је пре две године видео нешто у мени и веровао је да могу да успем у Београду, па је сада на мени да му се одужим за то поверење, како због њега тако и због клуба", закључио је 28-годишњи фудбалер.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести