Сумњиво чак седам утакмица Новог Пазара, играчи укључени у клађење

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије казнила је ФК Нови Пазар због дојаве коју је УЕФА добила о сумњивој утакмици против сурдуличког Радника са 10 милиона динара И условно са шест бодова у наредних две године.
fk novi pazar
Фото: Printscreen

ФШ је потврдио да је добио документ УЕФА о предлогу за казну Пазарцима.  том документу Фудбалски клуб Нови Пазар је најчешће помињан као актер сумњивих утакмица.

У извештају УЕФА Нови Пазар се помиње као клуб посматран у седам сумњивих утакмица. Последњи пут „био је укључен 3. октобра 2021, са сумњивим клађењима да ће изгубити прво полувреме и утакмицу са најмање два гола, уз постигнута три, што се и догодило - 3:0 (1:0).

У питању је меч са екипом Младости одигран у Лучанима. Најновији документ послат из УЕФА, достављен Фудбалском савез Србије, садржи и конкретна имена петорице првотимаца Новог Пазара, који су били укјучени у клађење. Свих пет играча обележено је и за време меча са Радником, у Сурдулици.

- Сумњиво клађење, забележено код букмејкера са праћеним налозима, подразумевало је да ће Нови Пазар изгубити у првом полувремену. Све уплате у игри „прво полувреме“ кретали су се у основи да ће гости изгубити. Много више уплата пратило је ову игру од популарније „цела утакмица”, што је утицало на забринутост - стоји у извештајима специјализованих УЕФА служби.

Квоте на дан поменутог меча због којег је Пазар санкционисан, одигран 11. априла, падале су са 2,48 (у 9.34) на 1,57 (14.09).

Познати азијски букмејкери „Нова88” и „188бет” су пре времена уклонили утакмицу из понуде, наводећи да су били и сами забринути - наведено је у рубрици „кретање квота”.

Уз јасну анализу састава екипа постојао је и закључак:

- Вести и састави тимова не могу се сматрати адекватном олакшицом за појачано клађење, поготово на игру „прво полувреме”. Све то повећава забринутост око интегритета поменуте утакмице.

Специјализоване службе бавиле су се и појединачним учинком фудбалера.

- Поступак доказивања, у овом случају, сеже много даље од дисциплинског органа савеза… Један од фудбалера, занимљиво, анализиран је у свих седам утакмица, други четири, трећи три, четврти и пети два пута. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести