Суперкуп Европе: Мадриђани освојили нови трофеј

Реал – Манчестер јунајтед 2:1 (1:0)   
Epa (Georgi Licovski)
Фото: Epa (Georgi Licovski)

СКОПЉЕ: Стадион Филип други, гледалаца 33.500, судија:  Ђанлука Роки (Италија), стрелци: Каземиро у 24. и Иско у 52. за Реал, а Лукаку у 63. минуту за Манчестер јунајтед. Жути картони : Карвахал (Реал),  Линград, Рашфорд  (Манчестер јунајтед).

РЕАЛ: Навас – Карвахал, Рамос, Варан, Марсело – Каземиро, Модрић, Крос, Иско (Асенсио) – Бејл (Васкез), Бензема (Роналдо)..

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Де Хеа – Валенсија, Линделоф, Смолин, Дармијан – Матић, Ерера (Фелаини), Погба – Мхитарјан, Лингард (Рашфорд), Лукаку.

Фудбалери Реала су сезону отворили трофејом и доказали да су тренутно најбољи тим Европе. 

У Суперкупу у Скопљу, после боље игре савладали су Манчестер јунајтед и четврти пут освојили „мајсторицу" на Старом континенту. С обзиром да је почетак сезоне, велики ривали су одиграли одличан меч.

У већем делу Реал је био бољи, али у финишу се пробудио и Јунајтед.

Мадриђани су боље отворили меч, загосподарили су средином терена и приморали Јунајтед да се већим делом првог полувремена брани. 

Крос, Модрић и Каземиро су били изузетно расположени,а њима су се придодали и Иско и Марсело, па је шампион Европе био и доминантан у првих 45 минута.

Прву прилику имао је  Каземиро, који је после центаршута Модрића са седам метара тукао главом , али је погодио пречку, међутим, после само десетак минута Бразилац се уписао у листу стрелаца.

Кларвахал је дугачком лоптом на левој страни пронашао Каземира, који је из сумњиве офсајд ситуације са десетак метара погодио супротан угао.

Фото: Epa (Georgi Licovski)

Јунајтед је само повремено претио и то из контри, међутим, било је очигледно да нови тим „црвених ђавола" није уигран, уз то и Погба и Мхитарјан су били себични.

На другој страни, после продора Модрића, Бензема је могао и други пут да погоди мрежу Јунајтеда, али је Де Хеа био на месту.  Интрересантно да су “острвљани” први ударац према голу беспосленог Наваса имали тек у последњим секундама првог дела.

Слика на терену се није променила ни на почетку другог дела, за само неколико минута Крос и Марсело су имали прилике, али погодка није било.

Ипак, само неколико минута касније Иско је савладао Де Хеу.

Била је то минијатура: Иско је одиграо дупли пас са Бејлом и нашао се сам испред голмана Јунајтеда и лако погодио мрежу.

Већ у следећем минуту Јунајтед је могао да смањи резултат, али је Навас успео да обрани ударац главом Лукакуа.

Био је то само мали бљесак јер су Мадриђани и даље господарили тереном, а  у 61. минуту Бејл је са десетак метара погодио пречку. То као да је покренуо фудбалере Манчестера и убрзо су смањили резултат.

Матић је са двадесетак метара снажно шутирао, Навас је успео само да одбије лопту, на њу је натрчао Лукаку и лако погодио небрањену мрежу.    

У финишу меча Јунајтед је изгледа имао више снаге па су „остврљани" преузели инцијативу и умало после продора Рашфорда изједначили, али је Навас био на месту и лопту скренуо у корнер.

Потом је Фелаини  тукао главом, али је голман Мадриђана био на месту, а у контранападу Де Хеа је одбраснио шут Васкеза.  Последњих десетак минута одиграо је и Роналдо, који тек почео са тренинзима.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести