Суперлига: Београђани убедљиви у Новом Саду

Од дербија између ватерполиста Војводине и Црвене звезде остало је само слово на папиру јер су Београђани убедљиво славили у Новом Саду.
Odbrana Zvezde je bila gotovo neprelazna na Slanoj bari/F. Bakić
Фото: Ф. Бакић/Одбрана Звезде је била готово непрелазна на Сланој бари

Иако су Новосађани најављивали да ће дати све од себе у овом дуелу, то се није десило. Још у првом делу утакмице домаћи су и покушавали да парирају одличној екипи Звезде али нису успевали да реализују своје прилике. С друге стране Црвеној звезди је све полазило за руком, била је бољи ривал у свим сегментима игре и од почетка држала све конце у својим рукама.

Новосађани су први погодак на мечу постигли тек у 20. минуту сусрета када је један од бољих у базену Кристијан Шулц успео да смањи високу предност Звезде на 6:1. До краја треће деонице Војводина је успела да постигне још један погодак, а Звезда чак три.

У последњој четвртини Звезда је мало смањила гас па су Новосађани мало успели да ублаже висок пораз, међутим у другом делу последње четвртине Звезда је поново изрешетала мрежу индиспонираног Филиповића. Њега је чак у једном моменту последње четвртине међу стативама заменио Ристић, али ни он није успео да сачува мрежу домаћих.

Новосађанима сад предстоји да се што пре консолидују јер их већ за викенд очекује тешко гостовање у Нишу.

Г. Маленовић

Војводина - Црвена звезда 5:16 (0:3, 0:1, 2:5, 3:7)

НОВИ САД: Базцен СЦ Слана бара, гледалаца 250, судије: Голијанин и Путниковић (Београд). Играч више: Војводина 7 (1), а Црвена звезда 7 (2). Два играча више: Црвена звезда 1 (1). Петерци: Црвена звезда 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (8 одбрана), Чабрило 1, Марић, Тинтор, Васин, Прекогачић 1, Ћук, Ћатовић 1, Рогач, Шулц 2, Васић, Марчета, Ристић, Тубић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов (12 одбрана), Танкосић 1, Радовић 4, Бурсаћ, Шуберић 2, Илић 2, Његован, Тохољ 1, Николов, Танкосић 2, Стојановић 2, Асановић 2, Тодоровски, Пековић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести