Суперлига: Црвено-бели сигурни пред ,,вечити дерби“

Фудбалери Црвене звезде направили су одличну увертиру пред предстојећи ,,вечити дерби“ убедљиво савладавши Напредак, у крушевцу. Црвено-бели су били далеко бољи ривал и лако славили.
pavkov, fk cz
Фото: FK Crvena zvezda

Утакмица је почела како се и очекивало – иницијативом Црвене звезде и ,,бункером“ Крушевљана. Мало тога лепог је виђено, углавном се борба водила на средини терена, без опасних акција. Црвена звезда је углавном нападала преко Катаија, који је био главни креатор игре. Међутим, ни он ништа није могао да уради јер је био добро чуван и далеко од гола. У 21. минуту једанаестерац за Београђане. Лопту је у шеснаестерац убацио Гајић а Спремо је закачио руком и то је била најстрожа казна. Прецизан са беле тачке био је Катаи за – 0:1. Нешто касније одличан ударац Иванића, Живковић одбија лопту, а Фалћинели је спроводи у мрежу. Сав труд Крушевљана са почетка меча је пао у воду, чудо је требало да се деси па да избегну пораз. Очекивано, домаћи су пали и до краја полувремена ,,одрађивали“ утакмицу.

Наставак је почео шансом Иванића. Звездин везиста је био у изузетној прилици, али је био непрецизан. Напредак је углавном покушавао дугим лоптама да упосли нападаче и тако евентуално дође до гола. У 58. минуту домаћин је извео контру, Милошев био у доброј шанси, али шутирао право у Борјана. Све дилеме решио је Бен у 71. минуту када је добро реаговао после слободног ударца Фалка. Утешни гол за Крушевљане постигао је Милуновић, после лоше реакције дефанзиваца црвено-белих.

А, коначан резултат постигао је Павков, резантним ударцем из шеснаестерца.

Напредак – Црвена звезда 1:4 (0:2)

КРУШЕВАЦ: Градски стадион, без гледалаца: Судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Милуновић у 73. за Напредак, а Катаи (из пенала) у 21, Фалћинели у 26, Бен у 71. и Павков у 76. минуту за Црвену звезду. Жути картон: Спремо (Напредак).

НАПРЕДАК: Живковић 6, Маринковић 6, Зоњић 6, Мршић 6, Костић 6, Милошев 6,5 (Милуновић 7), Н. Миловановић 6 (Ђековић 6), Спремо 6 (Лабан 6), Чечарић 6 (Мелуновић 6), Кочић 6, Бачанин 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5, Панков 6, Дегенек 6, Гобељић 6,5, Саного 6,5 (Петровић 6,5), Николић 6,5, Гаврић 6,5 (Фалко 7), Катаи 7 (Бен 7), Иванић 6,5 (Симић 6,5), Фалћинели 7 (Павков 7).

И. Лазаревић    

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести