Суперлига: Напредак нерешено са Звездом у надокнади времена

Фудбалери Напретка показали су да су пеницилин за наше највеће клубове јер су после Партизана остали непоражени и против Црвене звезде.
crvena zvezda, fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Из четири утакмице с вечитим ривалима узели су осам бодова. Црвено-бели су очигледно били уморни, штедели су неке играче, што им се осветило.

Гости из Крушевца су се на почетку увукли у крило свом голману и препустили иницијативу домаћину. За све на терену су се питали црвено-бели па се постављало само питање хоће ли то успети да искористе. Умало да им то пође за руком у 11. минуту када је ничим изазван Ескић додао лопту до Милијаша, овај одиграо на петерац до Пешића, који је био изблокиран. Силна је била жеља домаћих да што пре дођу до гола па су стога играли високи пресинг. Много су простора црвено-бели имали за комбиновање, фудбалери Напретка нису ни покушали да притисну великог противника.

А, онда су Београђани погрешили, севнула је контра Крушевљана, али је после шута Вукановић изнудио само корнер. Монотона је утакмица била на нашем највећем стадиону, није било жара, темпа, као да је све било подређено тактици. Иако је Црвена звезда била надмоћнија није имала озбиљнијих прилика; у 38. минуту забележили смо шут са дистанце Крстичића и одличну интервенцију Петровића. Полувреме је завршено без голова, реално, после врло лоше фудбалске представе.

Иницијатива црвено-белих се исплатила у 52. минуту када је после једног корнера Крстичић натрчао на лопту и са 18 метара је спровео у мрежу. То је пренуло Крушевљане који су нешто касније имали шансу, али је шут Ендијаеа Борјан лако зауставио. Само нешто касније, одлично је из окрета шутирао Ескић, али замало поред гола. Показало са у тим тренуцима да Напредак има шта да покаже само кад мало храбрије крене напред. У 74. минуту црвено-бели су доживели пех јер је због повреде терен морао да напусти Вујадин Савић, а заменио га је Фримпонг.Иако је још увек све било отворено и даље није било задовољавајућег темпа на стадиону Црвене звезде, играло се шаблонски, у лаганом ритму, покушавало се на индивидуални квалитет. Домаћи су и имали оправдање, јер иза себе већ имају прегршт утакмица док за Крушевљане нема никаквог алибија.

Тек у 90. минуту изабраници Милорада Косановића кренули су свим силама напред и одмах опасно припретили. Петровић се стуштио у шеснаестерац у 89. минуту, шутирао – али, погодио само стативу, а онда, само минут касније уследило је изједначење. Боранијашевић је посало дугу лопту до Петровића, овај на петерцу пронашао Ескића, који је сместио у мрежу.

И. Лазаревић

Фото: FK Crvena zvezda

Црвена звездаНапредак 1:1 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 6.000, судија: Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Крстичић у 52. за Црвену звезду, а Ескић у 90. минуту за Напредак. Жути картони: Рачић (Црвена звезда), а  Петровић, Вешковац, Симоновић (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ле Талек 6, Рачић 6 (Јовичић), Крстичић 6,5, Милијаш 6,5, Милић 6 (Аџић), Родић 6, Стојковић 6,5, Пешић 6, Радоњић 6,5, Савић 6 (Фримпонг).

НАПРЕДАК: Петровић 6, Костић 6, Симоновић 6, Ескић 6, Вулић 6 (Зец), Петровић 7, Вешковац 6, Вукановић 6,5, Боранијашевић 6,5, Ендијае 6 (Марковски 6,5), Николић 6 (Рушевић).

Резултати и стрелци комплетног кола:

Рад - Јавор 2:0 (Лутовац 72, 77)

Раднички Ниш - Спартак 0:2 (Николић 69, Ђуричин 77)

Радник - Борац 1:0 (Златановић 80. пенал)

Бачка - Мачва 2:1 (Луковић 59, 86 - Матић 74)

Младост - Војводина 0:3 (Михајловић 32, Езе 62, 81)

Земун - Вождовац 3:0 (Ђенић 29, Вучић 70, Вукадиновић 79)

Чукарички - Партизан 0:2 (Тавамба 20, Ожеговић 23)

Црвена звезда - Напредак (Крстичић 52 - Ескић 90+1)

Табела: Црвена звезда 70 бодова, Партизан 58, Раднички 49, Чукарички 46, Спартак 43, Вождовац 40, Напредак 40, Војводина 40, Младост 34, Радник 33, Земун 31, Бачка 30, Мачва 28, Јавор 21, Рад 21, Борац 17.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести