Суперлига: Нова победа у режији Вељка Симића

Вече пре календарског завршетка лета, фудбалери Војводине савладали су екипу Колубаре и остварили циљ, повезавши две победе и начинивши нови корак ка врху табеле.
Ј. Грлић/Симић је добру партију крунисао поготком
Фото: Ј. Грлић/Симић је добру партију крунисао поготком

Били су Новосађани боља екипа и знали су како да стигну до важних бодова, иако сама утакмица, искрено, није била посебно лепа за гледање.

Од почетка утакмице било је приметно да ће Новосађани бити офанзивно оријентисани и да ће вршити притисак на дефанзивни део тима из Лазаревца. С друге стране, Колубара је кренула доста храбро, желећи да покуша отвореном игром да изненади фаворизованог домаћина. Ипак, после уводног периода испитивања снага, у 14. минуту, после центаршута повратника из повреде Ђорђевића, у петерцу гостију неспретно је реаговао одбрамбени играч тима из Лазаревца Милош Ђокић и савладао свог голмана Пулетића.


Повратак Стефана Ђорђевића

После девет одиграних утакмица у суперлигашком такмичењу, у стартној постави Војводине нашао се леви бек Стефан Ђорђевић, док се на клупу за резерве преселио Младен Деветак. Стрелац одлучујућег гола у пенал-серији финала Купа Србије у Нишу, када су Новосађани савладали Партизан и освојили вредан пехар, летос је на припремама у Словенији поломио кључну кост и његова пауза је потрајала. Сада је потпуно спреман да се придружи саиграчима и покуша да помогне црвено-белима.


Још више су се тада отворили гости, покушавали да организују конкретнији атак ка голу Николем Симића, али у томе нису имали успеха. Одређене проблеме стварао им је поново расположени Вељко Симић, који је беговима мучио чуваре, не дозвољавајући им да га ни за тренутак остављају самог. Тек у 31. минуту видели смо први ударац ка голу домаћина, учинио је то Ђенић, али је Никола Симић лако отклонио потенцијалну опасност по свој гол. У 38. минуту уследила је одлична акција црвено-белих, Бастајић је фино упослио капитена Човића, а овај је шутирао с више од 20 метара, на његову и жалост малобројних гледалаца, лопта је отишла поред леве стативе гола Лазаревчана.

У друго полувреме тим тренера Дејана Ђурђевића ушао је са жељом да некако стигне до изједначења, док је чета Славољуба Ђорђевића чекала своју шансу. Дочекали су је црвено-бели у 51. минуту, када је с десне стране центрирао Миљан Вукадиновић, поново је неко из одбране гостију умало затресао властиту мрежу погодивши стативу, а на правом месту био је Вељко Симић и постигао свој четврти гол у сезони.

Играо се 54. минут када је Пулетић на једвите јаде зауставио нови ударац Вељка Симића, а два минута касније коначно су и гости имали сјајну прилику, али је Милисављевић слабо шутирао са три метра, па је чувар мреже Новосађана успео да интервенише и избије лопту у корнер. Важан део посла на средини терена, иако то некако увек остане у другом плану, одрађивао је тада, као и током читавог сусрета млади Мирко Топић, који је пуну подршку имао од искусног Максимовића, а касније и још млађег Милетића.

Могли су гости у 79. минуту да смање предност „старе даме“, али је Ђенић закаснио за делић секунде и прилика је отишла у неповрат. Трудили су се Лазаревчани да постигну барем почасни гол, нису одустајали и у томе су успели у другом минуту надокнаде, када је Немања Андрић, после корнера, савладао голмана Симића.

Војводина – Колубара 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.000, судија: Станко Остраћанин (Краљево), Стрелци: Ђокић (аутогол) у 14, В. Симић у 51. за Војводину, а Андрић у 90+2. минуту за Колубару. Жути картони: - .

ВОЈВОДИНА:  Н. Симић 7, Бјековић 7, Копитовић 7, Стевановић 7, Ђорђевић 7 (Деветак 7), Максимовић 7, (Милетић -), Топић, 7,5, Вукадиновић 7, В. Симић 8 (Нешковић -), Човић 7 (Кабић -), Бастајић 7 (Зукић -).

КОЛУБАРА: Пулетић 6, Васиљевић 6 (Станковић 6), Петронијевић 6 (Лончар 6), Ђенић 6,5, Кочовић 6, Ђокић 5,5 (Андрић 6,5), Пецељ 6, Марјановић 6, Младеновић 6 (Милисављевић 6,5), Николић 6, Ђурановић 6 (Филиповић 6,5).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести