Суперлига: Партизан головима Тошића и Натха надиграо Радник

На премијери пролећног дела сезоне Партизан је савладао напредак и одржао корак на табели са Црвеном звездом. Црно-бели су били далеко бољи од радника и заслужено славили.
partizan radnik
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Одлично се играло у Хумској. Обе екипе биле су офанзивне, ишле по гол. Већ у 5. минуту чинило се да је Партизан оштећен за једанаестерац. Утисак је био да је Тошић био фаулиран у казненом простору Сурдуличана, али се судија Николић није огласио. Нешто касније – велика шанса за Радник. Георгијев је шутирао са десетак метара, али поред гола. А, онда, прилика за Партизан. Асано је добио сјајну лопту од Садика, шутирао искоса, а голман Васиљевић одбранио. У 22. минуту у великој шанси је Милетић, али од свега ништа.

Партизан је доминирао, имао већи посед лопте, али није играо толико атрактивно колико се можда очекивало. Вероватно је с разлогом тренер Саво Милошевић истицао да су такмичарске утакмице другачије од припремних јер носе психолошки притисак са којим је питање како ће његови изабраници да се носе. Ипак, иницијатива се исплатила црно-белима, додуше из прекида. Слободан ударац мајсторски је извео Тошић и довео ,,ваљак“ у вођство. Партизан се потом разгоропадио, али је на полувреме отишао са минималним вођством.

Црно-бели су доживели пех почетком другог дела јер је Асано због повреде морао да напусти игру. Утакмица је, међутим, и даље имала исти ток – Партизан је доминирао, желео брзо да постигне и други гол и реши питање победника. Умало да то и учини у 54. минуту када је Милетић на крају упутио јаку лопту ка усамљеном Садику, па овај није успео да је спроведе у мрежу. Мало касније, шут нападача црно-белих зауставио је голман Васиљевић па је он и најзаслужнији што је пола часа пре краја исход и даље остао неизвестан. У 66. минуту – једанаестерац за Партизан. Садик је фаулиран у казненом простору и судија Николић досудио је најстрожу казну. Сигуран са беле тачке био је Натхо. Срца навијача за тренутак су стала када је Митошевић постигао погодак, али аритмија је престала када је гол поништен због оправдано досуђеног офсајда.

Шлаг на торту био је погодак Натха у 80. минуту, из слободног ударца, са двадесетак метара.

И. Лазаревић  

ПартизанРадник 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 5.000. Судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Тошић у 38. и Натхо (из пенала) у 67. и 80. минуту.  Жути картони: Садик (Партизан).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6,5, С. Павловић 6,5, Урошевић 7, Шћекић 6,5, Натхо 8, Тошић 7 (Л. Павловић 7), Сума 6,5, Асано 7 (Стевановић 7), Садик 7 (Матић 6,5).

РАДНИК: Васиљевић 6,5, Стојановић 6, Стевановић 6 (Пејчић 6), Кричак 6, Ђорђевић 6 (Станисављевић 6), Митошевић 6, М. Костић 6, Томић 6,5, Георгијев 6,5, Јовић, Павлов 6 (Макарић 6).

Милошевић: Резултат добар, али много тога треба поправити

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, после победе против Радника, био је задовољан резултатом, али не и начином игре свог тима.

Црно-бели су на отварању пролећног дела сезоне у Хумској славили са 3:0 против Радника из Сурдулице.

"Три гола смо дали из прекида, не можемо да будемо баш задовољни игром, осим оправадња да је то прва утакмица и да је увек тешко на поцеку, да још увек нема такмичарског ритма и да су због тога изостале неке ствари", рекао је Милошевић после меча за Арену спорту.

Тренер црно-белих истакао је и лош старт његовог тима, када је у првих 10 минута меча играо без енергије и концентрације.

"То би нас против неког јачег ривала коштало, као што нас је у прошлости често коштало. Заиста не могу да будем задовољан, односно већом мером нисам задовољан него што сам задовољан. Резултат је добар, али много ствари морамо да поправимо", закључио је Милошевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести