Суперлига: Партизан-Рад 1:0 (0:0)

У заосталој утакмици 5. кола Суперлиге Србије састали су се београдски клубови Рад и Партизан.Партизан је био бољи и победио резултатом 1:0 голом Јанковића у 49. минуту.
Superliga Srbije sezona 2 2018/19
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Стадион Партизана, судија: Ђорђић Милош.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Марковић, Валијенте, Урошевић,  Јанковић, Шћекић, Пантић, Закарић, Николић, Рикардо.

РАД: Марковић, Игњатијевић, Перендија, Шипчић, Вицо, Баиновић, Младеновић, Маринковић, Лутовац, Михајловић, Касалица.   

У првом полувремену виђено је неколико одличних прилика оба тима. У 36. минуту нападач Рада Михајловић пребацио је голмана Партизана након одличне акције гостију али је Вулићевић избацио лопту из празне мреже.

У 38. минуту Рикардо је после одличног центаршута из близине тукао у голмана Рада.

У 41. минуту Валијенте није добро реаговао на другој стативи после корнера Партизана.

У 43. минуту Младеновић је тукао под пречку али је Стојковић одбранио.

Крај првог полувремена...

У 49. минуту Јанковић је постигао гол за Партизан после центаршута Николића са десне стране, десетка црно-белих ухватио је волеј десном ногом. 

У 67. минуту Рикардо је покушао после грешке одбране Рада да погоди гол али је по земљи шутирао поред стативе.

У 79. минуту После црвеног картона Младеновића и повреде Касалице, Рад је остао са само осам играча у пољу.

У 77. минуту Шћекић и Касалица су стартовали на лопту, играч Рада се после контакта стропоштао на земљу, а потом је изнет с терена.

У 71. минуту Дубинска лопта је упоћена ка Јанковићу, Касалица га је пратио у стопу, било је контакта на ивици казненог простора, али је играч Партизана пао дубоко у шеснаестерцу. За судију то није био ни казнени ударац ни фаул.

У 83. Минуту Повреда, ипак, није озбиљнија, Касалица је смогао снаге и вратио се у игру.

У 93. минуту Крај.Партизан је мирно привео утакмицу крајуу, освојио је три бода и сада следи вечити дерби са Црвеном звездом. Неефикаксност је проблем који сигуурно највише брине црно-беле пред недељну утакмицу која се игра на стадиону у Хумсккој од 19 сати.


Мирковић: Не плашим се никог, у дербију нека победи бољи 

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је након победе над Радом (1:0) да се види помак у игри црно белих и да је било доста добрих ствари.

"Било је ту доста добрих ствари, има помака у игри. Имали смо проблем са реализацијом поготово у првом полувремену, а у појединим деловима утакмице изгледало је као да су им ноге оковане", рекао је Мирковић после утакмице.

Он је честитао екипи Рада на фер и коректној утакмици и истакао да му је жао њихових повређених играча, такође је честитао и својој екипи на релативно доброј утакмици.

Када је реч о игри црно-белих Мирковић је рекао да генерално гледано може да буде задовољан, јер је направљена добра увертира за недељу и 158. вечити дерби против Црвене звезде.

"Хтели смо да дођемо до игре и посед је био на нашој страни, али у последњој трећини нисмо имали одлучност и убилачку агресивност да се постигне гол. Постигли смо гол у другом полувремену и онда смо изротирали мало другачије", казао је шеф струке црно-белих.

Мирковић је додао да има памћење као слон и да су му неке ствари кристало јасне.

"Конкретно, овај млади господин (Милош Ðорђић) који је судио вечерашњу утакмицу, судио нам је и против Мачве. Ако вратимо филм како је лако досуди пенал против нас, а онда како га лагано није досудио. Мени неке ствари овде нису јасне, у ствари, кристално су ми јасне. Ако нама у домаћем фудбалу требају овакве ствари, нема проблема, али ја нисам из те приче. Дуго сам у фудбалу и много добро га видим, осећам и ретко шта може да ми промакне, а знам и да "намиришем" неке ствари", казао је Мирковић.

На питање новинара да ли се плаши недеље Мирковић је истакао да нема чега да се се плашим.

"Не плашим се никога. Чега да се плашим? Жашто бих се плашио, али једноставно, једно са другим не иде", рекао је тренер црно-белих и додао да нека победи бољи.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести