Суперлига, плеј-оф: Војводина – Црвена звезда 0:5

Фудбалери Црвене звезде победили су Војводину са 5:0 у четвртом колу плеј-офа Суперлиге Србије на "Карађорђу".
vojvodina zvezda, jgrlic
Фото: Duel Vojvodine i Crvene zvezde, foto: J. Grlić

Кривокапић: За нас је пласман у плеј-оф испуњење циља

Тренер Војводине Радован Кривокапић је после утакмице истакао да је његов млади тим играо колико је могао у датом тренутку.

„Звезда је много квалитетнија у овом тренутку, а за нас и сам пласман у плеј-оф Суперлиге представља остварење циља. Имамо изузетно млад тим и ово је одлична прилика да ти момци стичу искуство играјући јаке утакмице“, казао је Кривокапић.

Милојевић: Када Звезда игра озбиљно мало ко може да јој парира

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да је његов тим у дуелу са Војводином играо веома озбиљно.

„Када Звезда игра озбиљно мало ко може да јој парира у српском фудбалу. У првом делу првог полувремена утакмица је била тврда и изједначена и било нам је тешко. Али, евро гол Павкова, а одмах затим и погодак Вукановића после лепе акције, омогућили су Звезди мирнију игру у наставку. Коначан резултат мало је и превисок. Војводина има најмлађи тим у лиги, који представља сасјну перспективу. Уз неколико квалиттених појачања на лето већ у наредној сезони Војводина би могла да се умеша у борбу за врх“, рекао је Милојевић.


Крај утакмице

90. минут: Пенал за Црвену звезду. Срушен је Јованчић у контакту са Веселиновићем и судија је показао на белу тачку. Јовељић је шутирао, Роцков је имао лопту на руци, али је она ипак ушла у гол и Звезда је славила са 5:0. Био је то други погодак Јовељића на утакмици.

87. минут: У прилици за Звезду је био и Иванић, али је лопта отишла у корнер.

82. минут: Измена у Војводини. Изашао је Зукић, а ушао Месаровић.

81. минут: У прилици за Звезду је био Марин, али је шутирао преко гола.

79. Измена у Звезди. Изашао је Родић, а ушао Гобељић.

78. минут: Звезда води са 4:0. Стрелац је Јовељић, који је скренуо лопту у гол после шута Чаушића. Кратак корнер Звезде после којег је лопта завршила код Чаушића. Он је шутирао и лопта је ишла директно у Јовељића, који је одлично одреаговао и променио правац лопте, збунивши Роцкова 

75. минут: Жути картон за играча Војводине Матића.

74. минут: Измена у Војводини. Изашао је Нешковић, а ушао Срећковић.

72. минут: Иземан у Звезди. изашао је Павков, а ушао Јовељић.

68. минут. Звезда је наставила да напада. Центаршут Родића није дошао до Бена, јер је интервенисао Роцков. Стојковић је затим кренуо да центрира, али је изгубио лопту.

65. минут: Звезда води са 3:0. Марко Марин је проиграо Бена, који је ушао на терен пре само пет минута. Није имао лак посао нападач Звезде, али је успео да надмудри противничког дефанзивца и голмана и повећа предност своје екипе.

60. минут: Измена у Звезди, изашао је Вукановић, а ушао Бен.

57. минут: Звезда не игра са превише ризика и чува предност, а Војводина с друге стране игра офанзивније него у првом полувремену.

51. минут: Још једна шанса за Вошу. Зукић је имао велику прилику. Имао је један на један ситуацију са Борјаноом, али шутирао поред гола.

50. минут: Најбоља прилика за Војводину на утакмици, али Матић није успео да савлада Борјана. Матић изненада нашао у прилици пошто је Милуновић лоше захватио лопту после додавања Иванића, али је Борјан на време истрчао и спречио нападача Војводине да постигне гол.

47. минут: Жути картон за играча Војводине Нешковића.

46. минут: Измена у Војводини изашао је Ђурић, а ушао је Ђуричин.

Почело је друго полувреме

Полувреме

45. минут: Игра се надокнада од два минута.

44. минут: Први жути картон на утакмици зарадио је играч Звезде Бабић.

41. минут: Десни бек Звезде Стојковић се ослободио лопте и добио ударац. Фаул није свиран, а он је завршио на трави. Убрзо му је указана помоћ и он је наставио да игра.

40. минут: Пошто је Звзеда постигла два гола ушло се у нешто мирнији период меча. Игра се у споријем ритму, без пуно прекида. Звезда има благу иницијативу, али не успева да дође до изгледних шанси, док Војводина чека прилику из контри.

31. минут. Још једна шанса за Звезду, али овога пута није било гола. После центаршута скочио је Милан Родић, али је његов ударац главом завршио поред гола.

25. минут: Звезда води са 2:0. Стрелац је био Вукановић. Још једна одлична акција Звезде и други гол за само три минута. Стојковић је пробио по десном боку, упослио Вукановића, а он смиреним финишом матирао Роцкова. 

22. минут: Води Црвена звезда. Стрелац је био Павков. Наиме, Милан Павков је сачекао лопту да му падне на леву ногу и онда је примо на груди, те силно шутнуо ка голу немоћног Роцкова.

19. минут. Запретила је Војводина. После лоше процене Стојковића, којег је прескочила лопта, момак рођен 2001. године Зукић имао је добру прилику. Ипак, Борјан је правовремено истрчао и уз помоћ Милуновића отклонио опасност.

12. минут: Опет Матић у шанси, био је у дуелу са Милуновићем, пао је у шеснаестерцу, али је судија Милановић рекоа да се утакмица настави.

10. минут: Бојан Матић је покушао да изненади голмана Звезде, али је Борјан био на месту.

6. минут: У првих неколико минута Црвена звезда има иницијативу, али до сада није било изгледнијих прилика ни на једној страни.

Почела је утакмица


Плеј-аут

Рад - Динамо Врање 1:0

Радник - Вождовац    4:2

Земун - Бачка            7:0


Новосађани су тренутно на последњој осмој позицији табеле плеј-офа са 20 бодова, док водећи тим из Београда има 48 бодова, три више од другопласираног Радничког из Ниша.

У претходна два дуела у овој сезони изабраници тренера Владана Милојевића били су резултатски убедљиви. Јесенас у Новом Саду победили су са 4:1, док је средином фебруара у Београду, на стадиону "Рајко Митић" било 4:0.

Тренер Владан Милојевић у овој утакмици изоставио је штопера Вујадина Савића, а нема ни Ричмонда Боаћија. Занимљиво је што Владан Милојевић са клупе води Црвену звезду, а у тиму Војводине игра његов син Немања.


Фудбалери Војводине и Звезде у мајицама Спортских игара младих

НОВИ САД: Фудбалери Војводине и Црвене звезде, уочи данашњег дербија Суперлиге, изашли су на терен у мајицама Спортских игара младих (СИМ) и на тај начин најавили свечано регионално отварање СИМ 15. маја на Тргу Слободе у Новом Саду.

Спортске игре младих највећа су манифестација аматерског спорта у Европи, а у Србији се ове године одржавају шести пут заредом.

Фото: Ј. Грлић

Школаска деца имаће прилику да, потпуно бесплатно, учествују у професионално организованим такмичењима у 10 спортова (мали фудбал, баскет 3на3, рукомет, одбојка, одбојка на песку, тенис, стони тенис, шах, атлетика и игра између две ватре).

Игре ће се ове године одржати у 20 градова Србије, а регионално финале, традиционално, се одржава крајем августа у Сплиту.


Војводина - Ц. звезда

Стадион: "Карађорђе". Капацитет: 14.458. Судија: Милош Миловановић (Ћуприја).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Граовац, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Митошевић, Ђурић, Милојевић Зукић, Нешковић, Матић.

Ц. ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Чаушић, Јованчић, Вукановић, Марин, Иванић, Павков.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести