СУПЕРЛИГА ПЛЕЈ-ОФ Звезда савладала Пролетер на Карађорђу

Фудбалери Пролетера пропустили су прилику да се на опроштају од навијача одиграју бар нерешено са новим шампионом.
proleter zvezda, divanic
Фото: Дуел Пролетера и Црвене звезде, фото: Д. Иванић

Већи део утакмице момци тренера Радојичића били су ако не бољи, али равноправни такмац у игри без гарда. Већ у 4. минуту, на пас Човића, Митровић је био у идеалној позицији да постигне гол, али је са неколико метара слабо захватио лопту и послао је крај стативе. Осам минута касније, након корнера, Говедарица је гађао угао, а Поповић био на месту. Узвратио му је на центаршут Галића Јовељић, али је и голман Весић одлично интервенисао. Да доведе београдске црвено-беле у вођству имао је  Вукановић, уклизао је на додату лопту и пребацио је преко пречке. Најповољнију прилику у првом делу за Пролетер имао је млађани Огњен Митровић, идеално га је упослио Човић, али је он са неколико метара послао лопту поред стативе. У самој завршници полувремена замало Вељко Симић није изненадио голмана Весића, који је крајњим напором скренуо лопту у корнер.

Фудбалери Пролетера пропустили су прилику да на опроштају од навијача одиграју бар нерешено са шампионом

На почетку другог дела Панков је упутио оштар центаршут а  Јовељићев  покушај је остао без резултата. Када се мало ко надао, јер су домаћи поново преузели иницијативу и имали шансе госзи су повели. Ударац са угла извео је Ебисилио, у гужви је лопта испала из руку голману Весићу, а на правом месту био је резервиста Милан Јевтовић и ћушнуо је у мрежу. До краја меча било је прилика на обе стране, код гостију шансе  су имали Јирка и Јевтовић, а у самомом финишу Митар Ћуковић је идеално упослио капитена Човића, који је са неколико метара пребацио гол Црвене звезде. У надокнади времена да овери победу прилику је имао капитен Савић, али је његов ударац главом за само метар од мреже завршио крај стативе,па се испостваило да је  гол Јевтовића био довољан да шампион однесе бодове из Новог Сад.

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, гледалаца 2.500, судија: Трипковић (Краљево), стрелац: Јевтовић у 75. минуту. Жути картон: Леандро (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: Весић 6, Танасић 7, Леандро 6, Ламбулић 7, Ћуковић 7,5, Плавшић 6,5 (Новаковић), Говедарица 7, Чоловић 6,5, Човић 7, Митровић 7,5 (Стаменић), Вујаклија 6,5 (Илић 6,5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 7, Стојковић 7, Милутиновић 7, Савић 7, Гајић 7, Иванић 7, Чалушић 7, Симић 7 (Ебисилио 7), Јовељић 7 (Јирка 7), Вукановић 6,5 (Јевтовић 8), Павков 6,5.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести