Суперлига: Пролетер и поред бројних прилика остао  без бодова

Фудбалери Пролетера нису успели да нађу пут ка мрежи одличног голмана Златка Зечевића који је у неколико наврата одличним интервенцијама спречио да се мрежа екипе из Лучана затресе.
Linglong Superliga/Superliga
Фото: Суперлига

По старом добром обичају стигла је домаћина казна за пропуштено. У 73. минуту Леандро је у казненом простору закачио Радивојевића, судија Митић је показао на белу тачку, а сигуран реализатор био је Предраг Павловић.

Одлични голман Златко Зечевић био је непремостива препрека за домаћи тим, у 28. минуту, после дуплог паса Бабића и Миросављевића, укротио је снажан  шут центарфора Пролетера. Неколико минута касније поново је Зечевић у дуелу са Миросављевим био на висини задатка. У првом полувремену идеалну прилику да доведе госте у вођство имао је Јовановић, погрешиоје Стефан Јовановић, кратко је вратио лопту Петрићу, утрчао је Јовановић у казнени простор и шутирао, а голман Петрић је уз помоћ стативе спречио погодак.

У наставку су домаћи кренули много агилније, али је голман Зечевић био несавладив, успео је да одбрани шутеве Чоловића, Маријановића и Миросављева. У финишу утакмице, након соло продора Шћепановића, Рушевић је са само неколико метара шутирао главом, али је лопта завршила поред стативе, па су бодове однели гости.

Пролетер - Младост 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 500, судија: Митић (Лесковац), стрелац: Павловић у 73. минуту (из пенала). Жути картони: Миросављев, Леандро (Пролетер), Синђић, Андрић, Лековић, Бојовић (Младост).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7, Леандро 6,5, Андрејевић 7, С. Јовановић 6, П. Јовановић 7 (Пејић 6), Балабановић 7 (Рушевић), Чоловић 6,5, Бабић 7, Маријановић 6,5 (Шћепановић 7), Миросављев 6.

МЛАДОСТ: Зечевић 9, Лековић 7, Шатара 7, И. Милошевић (Мичевић 7), Андрић 7, Јовановић 7, Радивојевић 7 (Стојановић), Синђић 6,5, Павловић 7, Одита 6, Сурака 6,5 (Бојовић 6,5).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести