Суперлига: Пролетер на Карађорђу дочекује Вождовац

НОВИ САД: Наставили су фудбалери Пролетера са победама и у нашем најмасовнијем такмичењу.
Milan Mirosavljev se vraća u tim Proletera Foto: Dnevnik.rs
Фото: Milan Mirosavljev napadač Proletera Фото: Дневник.рс

Савладали су са знатно подмлађеним тимом Раднички у Пироту, направили праву увертиру пред данашњи меч с Вождовцем. Биланс момака тренера Бранка Жигића је у последњих шест утакмица заиста импозантан. После ремија на „Карађорђу“ са Мачвом нанизали су чак пет победа.

Иза нас је лепа серија. Мало ко се надао да ћемо после ненаданог ремија са Мачвом успети брзо да се издигнемо из ситуације да вежемо у првенству две победе на страни против неугодних противника Спартака и Чукаричког, између те две код куће против неугодног Новог Пазара и ТСЦ - а. Није то била случајност, играчи су надмашили све прогнозе показали да се ради о сјајном колективу и екипи која заслужује да се нађе у горњем делу табеле.. Куп је била посебна прича, свесно смо одмарали играче дали шансу онима који до сада нису имали пуно прилике да играју, осврнуо се Жигић на предходне утакмице.

Данас Пролетер је домаћин Вождовцу, жели нови успех.


Могућ састав Пролетера

Пролетер ће данашњи меч са Вождовцем започети у следећем саставу: Петрић, Б. Милошевић, Леандро, Јоковић, Ковачевић,Пејић, Којић, Бацановић, Бабић, Митровић и Миросављев.


Долази нам у госте екипа Вождовца која по резултатима у последње три утакмице бележи успехе. Победили су Мачву на страни, а кући  Раднички из Ниша убедљивим резултатом (5:0) и Спартака (2:1), у купу су пребродили Графичар иако су на полувремену били у заостатку од два гола. Сигурно ће у Нови Сад доћи  да наставе низ. Имамо доста сличности са Вождовцем. У меч морамо да уђемо како треба, уколико желимо да наставимо низ који је иза нас, а то је најтеже понављати успехе. Сви против тебе хоће да дају максимум. Стварно ће бити тешко, али  сам сигуран да имамо квалитет да победимо, објашњава Жигић.

Пре меча са Чукаричким повређен је био Кнежевић, неугодна повреда задесила је на Бановом брду и искусног Јовановића.

Кнежевић се полако опоравља, неће бити у комбинацији за данашњи меч. У последњим минутима сусрета са Чукаричким остали по нама без кључног играча, искусног Банета Јовановића који је задобио прелом јагодичне кости и следи му операција крајем месеца и тежак пут опоравка.  Што се осталих тиче сви конкуришу за тим. Имамо ситних проблема, али кад дође утакмица се све заборавља . Биће неких померања због тренутне ситуације и одличне игре младих у Пироту, истакао је на крају Жигић.

М. Поповић

Милан Миросављев нападач Пролетера

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести