Суперлига: Сланобарци поражени у дербију зачеља

Фудбалери Пролетера забележили су нови пораз а Младости из Лучана први тријумф у Линг лонг суперлиги. У дербију зачеља гости су били бољи у првом полувремену и тада све решили.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Да ће имати свој дан играч Младости Саша Јовановић показао је већ у 10. минуту када је сјајно реаговао на дубинску лопту Селенића и постигао гол. На изједначење се није дуго чекало: Живојиновић је извео корнер, Јовановић лопту главом скренуо ка Томовићу који ју је сместио у мрежу.  Гости су поново повели у 29. минуту када је после паса Јовановића Обрадовић постигао гол. Свему је претходила сјајна лопта Хркаћа ка асистенту за погодак.

Покушао је Пролетер брзо да изједначи, давали су све од себе момци са Слане Баре али није ишло. Уз то, доста је било рупа у одбрани, што је често користио Јовановић и својим брзинским квалитетима правио силне проблеме. Пролетер није могао да пробије чврст блок Лучанаца, гости се ,,паркирали“ испред свог шеснаестерца и затварали све прилазе ка свом голу. Покушали су Сланобарци на разне начине да стигну до поготка али нису успевали. Напротив, агонија се наставила и у 44. минуту било је 1:3. Јовановић је остао сам после прекида, направио пар корака, проиграо Радивојевића којем није било тешко да затресе мрежу. Да домаћи на одмор оду са минимални заостатком могао је да им омогући Јовановић, али је главом шутирао преко пречке.

Наставак је почео евроголом Вукасовића. Играч Пролетера ,,затегао“ је са 20-ак метара и постигао погодак за шпице.

Играо је Пролетер добро у другом полувремену, у 58. минуту Живојиновић је добро шутирао а лопта завршила тик поред гола. Наставила се доминација Сланобараца, Да Силва је имао лепу прилику 74. минуту али интервенисао је Костић.

Било је то и последње узбуђење и остало је 2:3.

ПролетерМладост (Л) 2:3 (1:3)

НОВИ САД: стадион ,,Карађорђе“, гледалаца: 500. Судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: Томовић у 14. и Вукасовић у 47. за Пролетер, а Јовановић у 10, Обрадовић у 29. и Радивојевић у 44. минуту за Младост. Жути картони: Јоковић, Јовановић, Да Силва, (Пролетер), а Селенић, Перовић, Мићевић, Лековић, Хркаћ (Младост).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Томовић 7, Јовановић 6,5, Ортиз 6 (Младеновић 6), Митровић 6 (Танасин 6), Вукасовић 7, Јоковић 6, Милошевић 6, Јанковић 6, Башановић 6 (Кун), Живојиновић 6,5 (Да Силва 6,5).

МЛАДОСТ: Костић 6, Јовановић 8, Мићевић 6, Режис 6, Петровић 6 (Б. Милошевић 6), Радивојевић 7 (И. Милошевић), Цветковић 6, Хркаћ 6,5, Селенић 7 (Тумбасевић), Лековић 6, Обрадовић 7 (Кос).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести