Суперлига: Спартак надиграо Металац

Фудбалери Спартака ЖК везали су другу победу у првенству и вратили се на прави колосек.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Голубови су били много бољи од Металца и заслужено славили.

Спартак је боље почео меч, имао иницијативу. Металац је био принуђен да буде на својој половини. У 11. минуту спорна ситуација, било је питање да ли је неког од играча гостију лопта погодила у руку, у његовом казненом простору. Консултован је ВАР и показано на белу тачку. Најстрожу казну извео је Туфегџић, а Масларевић сјајно одбранио. Суботичани се нису уздрмали већ су наставили са нападима. Притискали су госте већ на њиховој половини, крали им лопте, а онда креирали добре акције. Тек повремено Горњемилановчани су претили Суботичанима али све је то било безопасно. Иницијатива се домаћима исплатила у када је николић, на асистенцију Шимуре, савладао Масларевића, а само мало касније у прилици је и Видаковић али је непрецизан.

У наставку се ништа није променило, и даље је Спартак био бољи иако се очекивало да гости крену отреситије. Ништа од тога није било, ближи је домаћин био другом голу него Металац изједначењу. Голубови и јесу стигли до поготка, преко Николића, али је он поништен због наводног офсајда. На интервенцију ВАР собе та одлука је преиначена и Спартак је повео са 2:0. Тек после тог примљеног гола гости су кренули нешто агресивније, свакако - касно. У исто време и ,,голубови“ су бли врло дисциплиновани и отклањали сваку евентуалну опасност.

Остало је 2:0.

И. Лазаревић     

Спартак Жк – Металац 2:0 (1:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца: 100. Судија: Марковић (Београд). Стрелац: Николић у 31. и 65. минуту. Жути картони: Јездимировић, Шимура (Спартак) а Стојић, Фуртула (Металац).

СПАРТАК: Дубљанић 6, Шимура 6,5, Богићевић 6, Иванчевић 6, Срећковић 6 (Михајловић 6), Николић 8, Милошевић 6,5 (Дунђерски), Видаковић 6,5, Јездимировић 6,5, Туфегџић 6,5 (Савковић), Бијеловић 6.

МЕТАЛАЦ: Масларевић 6, Стојић 6, Фићовић 6, Шарић (Апија), Ђурић 6 (Ступаревић 6), Одада 6, Васиљевић 6 (Николић), Антонијевић 6, Млађовић 6, Влалукин 6,5, Фуртула 6.

Младост преокретом до победе над Колубаром

Фудбалери Младости савладали су у Лучанима екипу Колубаре резултатом 3:1 (1:1) у мечу 14. кола Линглонг Суперлиге Србије.

Учинили су то после преокрета, пошто су гости из Лазаревца први дошли до предности у 16. минуту. Тада је стрелац водећег поготка био млади дефанзивац Василије Бакић. Међутим, само осам минута касније Младост је изједначила, а погодак за изједначење постигао је искусни Милан Бојовић. Домаћи су били конкретнији у наставку, створили више прилика и наплатили их тек у последњих неколико минута. Најпре у 85. када је преокрет донео Бојовић другим голом на мечу и у сезони, да би у четвртом минуту надокнаде печат на тријумф Лучанаца ставио Саша Јовановић.

Суперлига, 14.коло

Младост – Колубара 3:1 (1:1)

Бојовић 24, 85, Јовановић 90+4 – Бакић 16

Спартак – Металац 2:0 (1:0)

Николић 31, 65

Четвртак

Напредак – Нови Пазар 1:1 (1:1)

Кунић 80 – Лончар 70

Петак

Радник – Вождовац 1:3 (1:1)

Миловановић 8 – Симоновић 24аг, Вујновић 55, Станисављевић 61

Чукарички – Пролетер 6:1 (2:1)

Тошић 4, Ракоњац 31, 59, Кајевић 51,Шапић 62, Баић 75 – Леандро 33

Недеља

ТСЦ – Партизан (13.30)

Војводина – Раднички Крагујевац (17)

Црвена звезда – Раднички Ниш (18.45)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести