Суперлига Србије: Црно-бели разочарали, примили гол с играчем више

Фудбалери Партизана у 10. колу Линглонг суперлиге играли су нерешено са Металцем и на тај начин направили лошу увертиру пред ,,вечити дерби“ који ће се 17. октобра играти на стадиону црно-белих.
Linglong Superliga/Superliga
Фото: Суперлига

Ваљак  је био лош у Горњем Милановцу и дефинитивно се може рећи да ,,шкрипи“.

Мало тога занимљивог виђено је првом полувремену на стадиону Металца. Играло се у спором ритму, тврдо, без много ризика на обе стране. Партизан као да се није ни трудио да преузме иницијативу већ је пажњу више посветио дефанзивном сегменту. Тек после повремених индивидуалних мајсторија црно-бели су имали пар полуприлика, али све је то било млако.

Металац је, као што се и очекивало, концентрисан био на свој гол, да сачува мрежу, па тек онда из контранапада да покуша нешто. Али њих није било, били су изабраници Жарка Лазетића потпуно безопасни по гол ,,парног ваљка“.


Три ,,капиталцаза црно-беле

Партизан је ћутао и чутао, а онда у једном дану довео три велика појачања. И то све повратнике у своје редове. После доста времена црно-бели су приволели Ивана Обрадовића да се врати, и он је дошао као слободан играч, док је уговор са Београђанима на две године потписао Милош Јојић.

Још једна велика жеља испунила се Александру Станојевићу: успео је да на позајмицу из Олимпијакоса добије Светозара Марковића, што је велики плус и због чињенице да је реч о играчу млађем од 21 године, односно ,,бонус играчу“ па ће самим тим тренер црно-белих имати већи простор за комбиновање. Очекује се да из Хумске ускоро оде Умар Садик, а уколико се то деси, како незванично сазнајемо, уместо њега доћи ће један играч ,,топ класе“.


Очајна игра гледана је у првом полувремену. Невероватно да ниједна екипа није показала агресивност, жељу да уради нешто више. Партизан је дефинитивно у кризи, приказује партије далеко испод свог реномеа. Тек у 44. минуту ,,ваљак“ је имао велику шансу, али је Сума шутирао преко гола.


Станојевић: Разочаравајући резултат за нас

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић био је разочаран после ремија његовог тима са Металцем.

"Разочаравајући резултат за нас. Имали смо вођство, морали смо раније да завршимо утакмицу. Нисмо довољно квалитетно ушли у прво полуврему. Металац игра добра фудбал, створили су једну ситуацију и постигли гол", рекао је Станојевић на конференцији за медије после меча.

Станојевић је рекао да су Умар Садик и Сејдбуда Сума замењени на полувремену, зато што није био задовољан њиховим односом према игри.


Како је почело друго полувреме Партизан је дошао у вођство. Гол је постигао Филип Стевановић, на одличан центаршут са десне стране. Ваљак је од тада преузео иницијативу, и држао конце игре. На руку му је ишло и што је у 62. минуту Врањанин због другог жутог картона морао да напусти игру па је Металац остао са играчем мање. То је значило и потпуну доминацију црно-белих који су се одлучили да рутински утакмицу приведу крају, уместо да појуре још неки гол. То им се обило о главу. После акције по десној страни Антонијевић је постигао ефектан гол и изједначио на 1:1. Навалили су потом црно-бели па је Пулетић морао да интервенише у изузетној прилици Александра Лутовца. Исти играч поново је у шанси, али опет ништа.

Остало је 1:1, разочарење за навијаче Партизана.

Металац Партизан 1:1 (0:0)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: стадион металца, без гледалаца. Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Антонијевић у 76. за Металац, а Стевановић у 47. минуту за Партизан. Жути картони: Врањанин (Металац), а Сума (Партизан). Црвени картон: Врањанин (Металац).

МЕТАЛАЦ: Пулетић 6, Врањанин 6, Рогач 6 (Милићевић), Васиљевић 6, Антонијевић 7, Зоћевић 6,5, Максимовић 6 (Кокир 6,5), Десанчић 6, Пецељ 6 (Грбовић 6,5), Престиж 6, Катанић 6.

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6,5, Витас 6, Бањак 6, Урошевић 6, Зђелар 6 (Павловић), Шћекић 6, Ф. Стевановић 7 (Д. Стојковић), Сума 6,5, Асано 6,5 (Лутовац 6), Садик 6 (Матић 6).

И. Лазаревић. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести