Суперлига Србије: Чукарички савладао Војводину у надокнади времена

Баш као што се и очекивало, фудбалери Чукаричког и Војводине одиграли су веома тврду, борбену и праву такмичарску утакмицу.
cukaricki vojvodina1, jgrlic
Фото: Дуел Чукаричког и Војводине, фото: Ј. Грлић

На крају, славили су домаћи играчи, захваљујући великој грешки играча Војводина Милана Ђурића у првом минуту надокнаде времена. Тада је у потпуно безазленој ситуацији искусни играч кренуо ка свом голу, изгубио корак и посед, који је искористио Бојић и упутио некадашњем играчу новосадског клуба Огњена Мудринског. Виспрени стрелац лепо је нанишанио и погодио леви доњи угао гола голмана Роцкова, што је значило да сва три бода остају на Бановом брду.

Тренер Новосађана Драгомир Окука мало је измешао карте када је почетни састав црвено-белих био у питању. У њему се, први пут у каријери нашао млади нападач Никола Гајић, опет је ту био Дамир Зломислић, а на клупи су остали бивши играчи "Чуке" Исмаел Фофана и Немања Милојевић. После првих 15. минута без правог садржаја изненада је уследила прилика за црвено-беле. У 17. минуту корнер с десне стране извео је Лазар Арсић, лопта је добила чудну путању и умало прварила голмана Немању Стевановића. Ипак, чувар мреже домаћина имао је среће и, уместо у голу, лопта је завршила на пречки и одбила се у поље.


Окука: Заслужили смо барем реми; Крунић: Пресудила грешка

По завршетку утакмице у којој је Војводина доживела пети овосезонски пораз, а трећи откада је на клупи Драгомир Окука, тренер Новосађана овако је оценио дешавања:

Одиграли смо доста добро сусрет, али једна катастрофална грешка нашег, можда и најискуснијег играча у надокнади времена, решила је питање побоедника. Не могу да отмем утиску да нисмо заслужили пораз, односно да смо просто морали да стигнемо барем до бода, али грешку о којој сам причао нисмо могли да компензујемо. Играли смо доста добро и мислим да је ово пут којим треба да наставимо до бољих резултата.

Тренер победника Симо Крунић је одговорио:

Била је то чврста, права такмичарска утакмица, можда и најтежа за нас у досадашњем делу првенства коју смо играли у Београду. Војводина је боље ушла у сусрет, али, ето, пресудила је грешка у надокнади времена и ја честитам мојим играчима на вредној победи, а гостима на фер и коректној борби.


У 22. минуту узвратио је Чукарички, када је погрешио Граовац а Денић лоптм уша у шеснаестерац и уппутио пас ка Луки Стојановићу, који је остао кратак и није успео да спроведе у мрежу. У 26. минуту одлични Богосавац дуго је носио лопту, некако нестварно лако прошао кроз читаву одбрану Воше и шутирао поред Роцкова, али је Саничанин, уз саму стативу отклонио опасност.

И наставак је почео по сличном сценарију из првих 15 минута утакмице. Тек у 60. минуту виђено је прво узбуђење, када је Ђурић упослио Езеа на левој страни напада црвено-белих, а овај одлично шутирао. И овога пута међутим, пречка је била савезник домаћег тима и резултат је остао 0:0. У 64. минуту бележимо ударац Арсића поред гола, а два минута касније после једноставне и брзе акције која је кренула од Доцића, настављена преко Зорића, Мудрински је шутирао поред гола.

А. Предојевић

Чукарички - Војводина 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца: 700, судија: Грујић (Ниш). Стрелац: Мудрински у 90+1. минуту. Жути картони: Пушкарић (Чукарички), Саничанин, Ђурић, Зломислић, Стојковић, Езе (Војводина).

ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић 6,5, Доцић 7, М. Стевановић 7, Зорић 6,5 (Вирманчевић), Тедић 6,5 (Мудински 7), Копитовић 6,5, Овусу 7, Кајевић 7 (Бојић), Пушкарић 7, Стојановић 6,5, Богосавац 7,5.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 6,5, Граовац 6,5, Саничанин 7, Лазаревић 6,5, Зломислић 6,5, Ђурић 5,5, Арсић 6,5 (Милојевић), Ђуричин 6,5 (Стојков 6,5), Езе 7, Гајић 6,5 (Фофана 6,5).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести