Суперлига Србије - Елита са 20 клубова, нико не испада

Од  следеће сезоне највероватније је да ће Суперлига Србије бројати чак 20 клубова, највише од осамостаљења Србије, а Прва лига 18 чланова.
Zvezda-Partizan/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда

На јучерашљој седници Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије клубови су и изгласали да у наредној сезони прошире лиге. Такође, усвојено је да ће се играти двокружни систем, дакле 38 кола. Клубови нису били јединствени , 24 клуба гласало за проширење на 20 екипа у елити, четири су се залагала за досадашњи систем такмичења. међуи којима су били Партизан и Раднички, а четири за такмичење са 18 клубова (Црвена звезда).

Ову одлуку ће сада разматрати Извршни одбор Фудбалског савењза Србије али се очекује се да ће је усвојити промене за које се залаже већина клубова, док ће у складу са ранијим најавама у том случају Прва лига Србије бројати 18 клубова, а не 16 као до сада.

Председник Заједнице суперлигаша  Драгомир Лазовић, први човек Јавора из Ивањице, добио је нови мандат

Познато је и да нико од тренутних чланова Суперлиге неће испасти у нижи ранг такмичења, него ће четири најбоље екипе из Прве лиге Србије стећи право да напредују један ранг више, али се то не односи на Кабел, а можда и Графичар који нема свој стадион, већ је своје мечеве играо на помоћном игралишту Црвене звезде.

У случају да неко одустане, спекулише се да ће  онда ће уследити „тендер” у организацији ФСС. Екипа која понуди највише новца ће према обезбедити улазак у Суперлигу. Предпоставља се да ће се тако попунити и Прва лига, где ће бити упражњена три места, према одлукама које је донео ФСС Смедерево не може да задржи статус,а  два клуба која  понуде највише средства, без обзира из којег су региона играће следеће године у Првој лиги поред четири првака републичког ранга такмичења.

Донете су јиош неке одлуке које су дуго очкиване. Председник  Заједнице суперлигаша  Драгомир Лазовић, први човек Јавора из Ивањице добио је нови мандат. а за двојицу потпредседника изабрани су функционери „вечитих” ривала. То су Марко Петровић из Црвене звезде и Светомир Танасковић из Партизана.

Г. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести