Суперлига Србије: Голубови приземљени на Бановом брду

Фудбалери Чукаричког нешто лакше него што су очекивали савладали су екипу Спартака.
 Fudbaleri Čukaričkog Foto: FK Čukarički
Фото: Фудбалери Чукаричког Фото: ФК Чукарички

Суботичани нису разочарасли упркос убедљивом поразу, играли су борбено отворено, али нису имали среће,а начинили су и неколико великих грешака које су играчи са Бановог брда знали искористити. Тако је завршена добра пролећна серија Суботичана.

После почетог ипитивања после грешке Туфегџића на средини терена,  Брзоноги Бирманчевић је са ивице шесНаестерца лепим ударцем савладао голмана Дујмовића. Само десетак минута касније поново је Бирмачевић био у акцији, на левој страни заобишао је свог чувара и упутио оштар центаршут на прву стативу, где се нашао Тедић, који је главом закуцао лопту у мрежу. Меч је решен већ у 37. минуту, после једне гужве Дунђерски је ђоном стартовао у свом  шеснаестерцу и судија Ђорђић је показао на белу тачку. А с линије пенала Доцић је био сигуран, погодио је десни горњи угао. Имали су и Суботичани две лепе прилике у првом делу игре, али Денковић и Марчић нису били прецизни

У другом делу играло се отворено, акције су се брзо мењале, прво је Чукаричким иао две сјајне прилике, а онда је после грешке  Шапића лопта је дошла до Денковића, који је испод голмана Петровића са петнаестак метара лако погодио мрежу. Међутим само неколико минута касније високи Шапић је главом после центрашута Ћирковића погодио мрежу Дујмовића и чини се решио све дилеме, ако их је уопште било. Додуше у последњем минуту Марчић је погодио стативу.   

Г. К.

Чукарички – Спартак 4:1 (3:0)  

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког на Бановом брду, гледалаца 500, судија: Ђорђић (Нови Београд). Стрелци: Бирманчевић у 20. Тедић у 32. и Доцић (из пенала) у 37. и Шапић у 71. за Чукарички, а Денковић у 66. минуту за Спартак. Жути картони: Бирманчевић, Видаковић, Доцић, Ортиз (Чукарички).    

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 5, Ћирковић 7,  Кајевић 6, Остојић 6, Шапић 6, Каменовић 6, Ковач 7(Ортиз), Доцић 7, Видосављевић (Ендиаје) 7, Тедић 7(Мићин), Бирманчевић 8.    

СПАРТАК: Дујмовић 5, Дунђерски 5 (Шормаз), Текијашки 5, Оташевић 5, Милошевић 6, Јочић 6, Видаковић 6, Марчић 6, Срећковић 6 (Јовановић 5), Туфегџић 5, Денковић 6.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести