Суперлига Србије: Инђија испустила бар бод против Звезде

Фудбалери Инђије до 88. минута водили су у Београду против Црвене звезде, а онда су из два једанаестерца примили два гола и изгубили.
pavkov, epa
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Срчано су се борили момци Срђана Благојевића, али среће нису имали. Сремци су добро почели меч, били покретљиви, покривали простор за нападе Црвене звезде.

За похвалу је што су ,,зелени“ изашли у изузетно офанзивној формацији, која је Београђанима задавала доста мука.  Инђија је била конкретнија, често стизала до шеснаестерца шампиона, који је опет тешко преносио лопту на половину противника.  Тек у 19. минуту домаћи су извели смисленију акцију, али је центаршут Родића завршио у корнеру. После тога је Звезда преузела иницијативу, загосподарила тереном, а као прави лидер истакао се Иванић. У 25. минуту у великој прилици је Гарсија, али је његов шут, након центаршута Ван ла Паре зауставио Прековић. Али, нешто касније, бравура Томића и Инђија води. Лоше избачену лопту Гајића фудбалер ,,зелених“ је спољним фелшом мајсторски сместио у мрежу. Храбра игра исплатила се Инђијцима који су у првом полувремену оставили заиста добар утисак.

Наставак је почео такође добром акцијом ,,зелених“, али конкретнијег резултата није било. Потом се закувало, Звезда је напала свом снагом – у шанси је Томане, али Прековић брани. А, онда две шансе гостију у једном нападу – најпре је покушао Брана Илић, а потом и Томић, али ниједан није успео да постигне гол. Севало је са свих страна – Томане је поново у великој прилици, али поново одлично интервенише голман Инђије. Београђани су нападали, али су бирали погрешна решења у завршници и пропуштали прилике. Посао им је потом отежала и згуснута одбрана Инђијаца који су негде од 75. минута одлучили да бране капиталну предност. А, несавладив је био и Прековић који је у 78. минуту одлично зауставио шут Вулића. Али, у 87. минуту, велики превид судије Стојиљковића и једнаестерац за Црвену звезду. Видић јесте фаулирао Вукановића, али ван казненог простора, али арбитар из Београда показао је на белу тачку. Сигуран са креча био је Павков. А, онда – голман Прековић чини кардиналну грешку и то је нови једанаестерац за Београђане. И, опет је прецизан Павков.

То је био шок за Инђијце од којег до краја нису успели да се опораве.

И. Лазаревић   

Црвена звезда Инђија 2:1 (0:1)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 5.000. Судија: Стојиљковић (Београд). Стрелци: Павков (из пенала) у 88. и (из пенала) у 90. за Црвену звезду, а Томић у 34. минуту за Инђију. Жути картони: Димитров, Јањић, Милосављев (Инђија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6 (Томане 6,5), Дегенек 6,5, Милуновић 6, Родић 6,5, Кањас 6,5, Јованчић 6,5, Гарсија 6,5, Иванић 6,5 (Вулић 6,5), Ван ла Пара 6,5 (Вукановић 6,5), Павков 7.

ИНЂИЈА: Прековић 6,5, Димитријевић 6,5, Рогач 6,5, Видић 6,5, М. Илић 6, Босанчић 6,5 (Јосовић), Томић 7, Бјеличић 6,5, Димитров 6,5 (Јањић 6), Милосављев 6,5 (Бастајић), Б. Илић 6,5.

Мркела: Први пенал није био, хитно увести ВАР

Спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела изјавио је вечерас да први пенал против Инђије није постојао и да се шампион залаже за хитно увођење ВАР технологије у Суперлиги.

"Једино што је важно вечерас то је победа Црвене звезде која нам много значи пред утакмицу са Бајерном у среду у Минхену. Нисмо добро ушли у утакмицу, лоше је било прво полувреме и тешко је после вратити се у ритам. Први пенал није постојао, прекршај је био ван шеснаестерца. Судија је направио превид, није био добро постављен, надам се да се такве грешке неће више дешавати на Звездиним утакмицама. Звезда се залаже за што хитније увођење ВАР технологије у нашој лиги. Морам да похвалим игру Инђије, а тренер Благојевић је још једном показао да је један од најталентованијих тренера у Србији", рекао је Мркела.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести