Суперлига Србије: Мајсторија Деветка за преокрет и победу

НИШ: После 12 везаних утакмица, фудбалери Војводине успели су надиграју екипу Радничког у Нишу и поново су, макар за пар вечери, засели на чело табеле Линглонг Суперлиге Србије.
Mladen Devetak3
Фото: J. Грлић

Мотивисани и очигледно добро припремљени, Новосађани су одиграли веома добрих 90 минута и савладали традиционално неугодног домаћина.

Већ у 9. минуту Нишлије су стигле до предности, када је са преко 20 метара шутирао Душан Пантелић, учинио је то слабо, али је лет лопте испратио некадашњи фудбалер Војводине Стефан Михајловић, сјајно се снашао и из непосредне близине проследио је у супротни угао гола који је чувао Емил Роцков.

Био је то шести погодак водећег стрелца Радничког у сезони, чиме је потврдио да је у великој голгетерској форми ове јесени. Наставили су ученици тренера Милорада Косановића да нападају, па је пет минута касније, после центаршута Ђорђевића, млади репрезентативац Србије Никола Чумић имао прилику, али је овога пута чувар мреже Воше био бржи и сигурно интервенисао.


Сукоб и искључење Лалатовића

Тек што је судија Новак Симовић из Ловћенца означио да је првих 45 минута сусрета завршено, испод западне трибине дошло је до сукоба тренера Војводине Ненада Лалатовића и неког из стручног штаба Нишлија. Лалатовић је очигледно био узрујан, а резултат свега био је жути картон показан шефу струке Новосађана, уз неумесно скандирање дела навијача са западне трибине на стадиону у Чаиру, упућено дојучерашњем тренеру Радничког.

Пред почетак другог полувремена, настављене су провокације с трибине упућене Лалатовићу, који није остао дужан, а арбитар Симовић, на сугестију четвртог судије Милана Илића, показао је црвени картон тренеру Новосађана. Он је отишао на источну трибину, а екипу Војводине у другом делу водио је помоћник Драган Шарац, који је и сам кажњен, после протеста због недосуђеног фаула, жутим картоном у 62. минуту.


Прву прилику да изједначе, црвено-бели из Новог Сада имали су у 19. минуту. Тада је Бојић из трка шутирао ка голу Петровића, али је његов ударац за пар милиметара завршио поред леве стативе. Наставили су гости с нападима, па је Саничанин је главом покушао да затресе мрежу домаћина после додавања Дринчића, али је голман “Реала с Нишаве” био добро постављен и лако отклонио опасност.

Ипак, у 33. минуту с десне стране центрирао је поново Дринчић, а лопту је одлично испратио најбољи стрелац Војводине Бојан Матић, који је, ударцем главом испред свог чувара Остојића, постигао такође шести погодак у овом првенству и изједначио резултат на 1:1.

У наставку, у 58. минуту, сјајну прилику имао је Матић после акције и програвања Ђуричина, али му је голман Петровић ушао у шут и избио лопту у корнер. Игра је после тога била обострано растрзана, с пуно прекршаја, иако је нешто више лопту у ногама имао новосадски тим.

Тако је било све до 77. минута, када се из позадине у напад убацио леви бек Воше Младен Деветак, који је, с преко 25 метара, упутио праву бомбу ка голу Радничког. Учинио је све што је могао голман домаћег тима Петровић, али је парадом само улепшао феноменални погодак за вођство Војводине од 2:1.


Изјаве после утакмице

Шарац: Заслужили смо победу

Очигледно задовољан по завршетку утакмице био је Драган Шарац, помоћни тренер Војводине, који је водио тим у другом полувремену:

Знали смо да нас очекује изузетно тешка утакмица, рекао је Шарац. Веома сам, додао је, задовољан игром коју смо приказали и чињеницом да смо освојили сва три бода у Нишу.

Овај тријумф пуно ће нам значити у наставку првенства, поручио је Шарац.

Милорад Косановић, тренер фудбалера Радничког, деловао је доста смирено, иако је његов тим поражен.

Очигледно је да још увек нисмо спремни да у истом ритму одиграмо свих 90 минута, био је став искусног стручњака.

Како је додао, остаје им да упорно раде и достигну жељени ниво форме.

Примили смо други гол који нисмо смели, а понашање неких људи не бих посебно да коментаришем. Они мисле да су изнад спорта и, најкраће, срамота ме је због тога, казао је Косановић.


У 83. минуту, због ударања Саничанина, из игре је искључен Стефан Михајловић и Новосађани су остали с играчем више на терену. Међутим, повукли су се гости и у првом минуту надоканде времена сјајну прилику имао је Хаскић, упутио је главом ударац према празној мрежи, а тамо је изузетно интервенисао Саничанин и избацио лопту у корнер.

Била је то последња прилика за промену резултата и Војводина је победила, освојивши три баш велика бода у Нишу.

А. П. - Т. В.

Раднички Ниш - Војводина (1:2)

НИШ: Градски стадион Чаир, гледалаца: 1.500, судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Михајловић у 9. за Раднички, а Матић у 33. и Деветак у 77. минуту за Војводину. Жути картони: Михајловић, Тодоровски (Раднички), а Ђуришић, Дринчић, Бојић, тренер Лалатовић, помоћни тренер Шарац (Војводина). Црвени картони: тренер Лалатовић (Војводина) у 46, а Михајловић (Раднички) у 83. минуту.

РАДНИЧКИ НИШ: Петровић 6,5, Тодоровски 6,5, Бондаренко 6,5, Остојић 6,5, С. Ђорђевић 6 (Стевановић 6), Сулака 6,5, Батровић 6 (Мелег 6), Чумић 6,5 (Ф. Кнежевић -), Пантелић 6,5, Хаскић 6,5, Михајловић 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Стојковић 7, Веселиновић 7, Саничанин 7, Деветак 7,5, Ђуришић 6,5 (Топић -), Дринчић 7,5, Езе 6,5, Бојић 6,5, Ђуричин 6,5 (Гемовић 6,5), Матић 7 (Николић 6,5).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести