Суперлига Србије: Напредак казнио промашаје Партизана и однео цео плен из Хумске

Фудбалери Напретка начинили су чудо, пошто су после заостатка од два гола успели да савладају Партизан у Хумској.
partizan napredak
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

У изузетно отвореној утакмици, пре свега, црно-бели су кажњени за промашаје при вођству од 2:1.

Домаћин је напао, а гост стрпљиво чекао прилику. Добро су изгледали Крушевљани, али су несрећно примили гол. Садик није знао шта ће са лоптом, петљао је, на крају шутирао, а Сума био спреман и уписао се у стрелце. Нешто касније, у великој шанси је био Гаврић, али Стојковић је одбранио. Узбуђења су се наставила, за Партизан је шутирао Асано, а Милошевић је одбранио. У 24. минуту Садик је приморан сам да завршава акцију, на његову жалост погодио је стативу. Партизан је у 31. минуту имао и доста среће, јер је Ивановић већ савладао Стојковића, а Остојић је избацио лопту с гол линије. За разлику од чарапана црно-бели у првом полувремену нису промашивали прилике. У 35. минуту, после једне гужве, Сума је био најприсебнији и послао је лопту у мрежу. Своју трећу стопостотну шансу Крушевљани су коначно претворили у гол. Вукадиновић је остао сам испред Стојковића и савладао га.

Партизан је у наставку што пре хтео до трећег гола, али завршнице није било. У неким ситуацијама црно-бели су и нерезонски шутирали са дистанце. Међутим, у 62. минуту Садик је био у великој прилици, али је замало био непрецизан. Мало потом, Сума је био сам испред Милошевића, а овај му је одбранио шут. У 70. минуту велика прилика за Напредак, али је Павловић лопту избацио у корнер. Нешто касније Садик је могао све да реши, али је погодио стативу. Кажњени за промашаје Београђани су били у 83. минуту када је одбитак у мрежу спровео Вукадиновић. Уздахе навијача црно-белих изазвао је Натхо када је са дистанце шутирао тик поред гола.

Шок за Београђане уследио је у последњим секундама меча када је Ескић поставио коначних 2:3.

И. Лазаревић

Партизан - Напредак 2:3 (2:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 2000, судија: Анђеловски (Качарево), стрелци: Сума у 13. и 35. за Партизан, а Вукадиновић у 43. и 83. и Ескић у 90+4. минуту за Напредак. Жути картони: Милошевић, Обрадовић, Бјелош, Баха (Напредак).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 7 (Лутовац 6), Остојић 6,5, Павловић 6, Урошевић 6,5, Здјелар 6, Натхо 6,5, Тошић 6,5 (Стевановић 6), Сума 8, Асано 7 (Јовановић), Садик 7.

НАПРЕДАК: Милошевић 6, Аксентијевић 7, Обрадовић 6, Миловановић 6, Спремо 6, Бјелош 6,5, Баха 6 (Маркоски 6,5), Ивановић 7, Зец 6,5 (Ескић 7), Вукадиновић 8, Гаврић 6,5 (Ђорић 7).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести