Суперлига Србије: Новосађани желе да продуже низ у дуелу против Спартака

После првенствене победе над Вождовцем и проласка у осмину финала Купа Србије након тријумфа над Телеоптиком, пред фудбалрима Војводине у недељу је истински изазов.
stojkovic i djuricin
Фото: Аранђел Стојковић и Огњен Ђуричин су донедавно носили дрес Суботичана, фото: Ј. Грлић

На стадиону „Милан Средановић“ у Кули, црвено-бели се састају у војвођанском дербију с екипом Спартака Ждрепчеве крви и биће то дуел два тима који нису у нову сезону ушли у складу с очекивањима навијача. Новосађани се после девет кола налазе на осмом месту, док су Суботичани претпоследњи на табели и сваки од ривала имаће велику жељу да данас победи и крене ка много вишим и лагоднијим позицијама у српском елитном такмичењу.

У прошлом првенству знатно успешнији били су „плави голубови“, који су два пута победили на „Карађорђу“, док је сусрет у Суботици завршен ремијем (1:1), па ће, између осталог, и у тој чињеници тим тренера Драгомира Окуке пронаћи додатни мотив.

„Спартак је у прошлој сезони био успешнији од нас и то памтимо“, рекао је десни бек Војводине Аранђел Стојковић, момак који је и сам учествовао у историјском резултату суботичког суперлигаша у минулом првенству, а у овој сезони је незамењив у Новом Саду.

„После две везане победе, желимо да пружимо добру игру и продужимо победнички низ и верујем да смо способни да истрајемо на путу ка остварењу циља. Добро познајемо ривала, то је практично иста екипа која је наступила и у квалификацијама за Лигу Европе и јасно је да нам неће бити једноставан задатак који имамо. Управо европске утакмице оставиле су трага на играчима Спартака, исцрпиле су их и резултат тога су лошији резултати које бележе у домаћој конкуренцији. Ипак, верујем да ћемо ми победити и направити нови корак ка врху табеле.“

Када се реч поведе о квалитету ривала, Стојковић је упозорио:

„Највећа опасност претиће нам од Чечарића и Главчића, јер је реч о одличним играчима који су и прошле године играли запажене улоге. Уколико њих будемо зауставили, одрадићемо велики део посла и бићемо на добром путу ка победи. Наравно, и сви остали првотимци нашег ривала поседују квалитет, али су њих двојица предводници тима. Играмо на неутралном терену у Кули, Суботичани јесу домаћини, барем на папиру, али то неће играти никакву улогу. Онај ко буде успоставио властити стил игре, биће ближи тријумфу“, додао је Стојковић.


Могући тим Воше

Како се у екипу враћа опорављени нападач Винсент Езе, тренер Војводине Драгомир Окука могао би данас на терен у Кули да изведе следећи тим: Роцков – Стојковић, Граовац, Саничанин, Лазаревић – Ђурић, Милојевић, Арсић, Ђуричин, Срећковић (Месаровић) – Езе.


Огњен Ђуричин је, практично до краја августа, био играч Спартака, а онда је прешао у редове Војводине. Нема сумње да одлично познаје игру Суботичана и да му је кристално јасно на чега ће он и његови саиграчи морати данас да обрате посебну пажњу.

„Пре свега, важно је да неутралишемо учинак Главчића, Вукчевића и Чечарића“, објаснио је Ђуричин.

„Они су најважније карике у тиму Спартака и убеђен сам да ћемо их онемогућити да се размахну. По мени, резултати које Суботичани бележе не одговарају квалитету тима који имају, али сам готово сигуран да смо јача екипа и да ћемо то доказати и на терену у Кули. Играо сам тамо, атмосфера није баш фудбалска, јер се окупи тек око стотињак гледалаца, али ту ништа не може да се промени. У сваком случају, жеља нам је да упишемо нову победу и њоме се приближимо најбољим тимовима у домаћем првенству.“

У конкуренцији за тим Воше, како је најавио тренер Окука, биће и опорављени Винсент Езе, док ни за ову утакмицу шеф струке новосадског суперлигаша неће моћи да рачуна на Зломислића, Антића, Ђорђевића и Фофану. Играма у прошла два сусрета, међутим, црвено-бели су показали да и у саставу који им је тренутно на располагању, имају потенцијал за остваривање много бољих резултата, али само под условом да играју дисциплиновано, борбено и храбро.

Утакмица Спартак ЖК – Војводина почиње у 15 часова, а судиће је Новица Анђеловски.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести