Суперлига Србије: Партизан изборио важну победу у дуелу са Војводином

Успели су фудбалери Партизана да се реванширају екипи Војводине за пораз од пре месец дана и да уздигнутих руку напусте стадион “Карађорђе”.
Duel Scekica i Milojevica
Фото: Дуел Шћекића и Милојевића, фото: Ј. Грлић

Црно-бели су овом победом и дефинитивно оверили пласман у квалификације за Лигу Европе и, утисак је, били су таман за тај један гол бољи од домаћина. С друге стране, Новосађани су играли с можда и најмлађим тимом који је наступио у елитном такмичењу, а тренер Радован Кривокапић у другом полувремену шансу да дебитују у сениорској екипи пружио је двојици момака рођених 2001. године - Мирку Топићу и Драгољубу Савићу.

Бурно је почела утакмица, јер су Београђани повели већ у 6. минуту. Ивановић је прошао по левој страни казненог простора, упутио оштру лопту по земљи ка Рикарду, а овај је одлично реаговао петом, преваривши Деветака и голмана Роцкова. Није се, међутим, још стишала радост присталица Партизана, када је на другој страни у шеснаестерцу Павловић срушио Дејана Зукића, а арбитар Марковић показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је искусни Милан Ђурић и од 9. минута сусрет је резултатски био враћен на почетак.

Гости су имали више лопту у поседу, али су прву прилику да поведу имали у 20. минуту, када је Деветак, по оцени судије, у казненом простору повукао Павловића код извођења корнера, па је и други пут лопта намештена на пенал. Извођач за црно-беле био је  Горан Закарић, голман Воше Емил Роцков чекао је до последњег тренутка, прочитао намеру ривала и зауставио његов ударац.  До полувремена забележили смо ударац поред гола Војводине опасног Рикарда, па се на велики одмор отишло уз резултат 1:1.

У наставку Партизан је поново више претио, а два пута је одлично реаговао капитен новосадског суперлигаша Роцков, када су шутирали Рикардо, односно Ивановић. Тек у 59. минуту могао је домаћин да учини нешто више, али га је у томе омео помоћни судија Стојановић, који је махао дискутабилни офсајд у ситуацији у којој је лопта била упућена ка Матићу.


Навијачи против управа

Током читавог сусрета, на трибинама на којима су биле присталице и Војводине и Партизана стајали су велики транспаренти “Управа напоље”. Пред веома малим бројем гледалаца када су у питању дуели новосадског и београдског тима, међутим, поново су присталице црно-белих на источној трибини често посезале за увредљивом песмом, али судија Марковић на то није реаговао и није прекидао утакмицу.


Уследили су нови атаци београдске екипе, која је имала прилику преко Ивановића, чији је ударац зауставио Роцков, односно Рикарда, чији ударац је у последњем тренутку блокирао Саничанин. Коначно, у 82. минуту, у налету је био расположени Рикардо, пошли су да га зауставе Саничанин и Роцков, а после тог дуела арбитар Марковић је и трећи пут показао на једанаестерац. Утисак је да је мало ко на стадиону схватио шта је пресудио делилац правде, протествовали су црвено-бели, али промене одлуке, наравно, није било. Овог пута извођеч је био најбољи појединац сусрета Ђорђе Ивановић, који је поставио коначни резултат 1:2.

А. Предојевић

Војводина - Партизан 1:2 (1:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 3.500, судија: Марковић (Београд). Стрелци: Ђурић у 9. (из пенала) за Војводину, а Рикардо у 6. и Ивановић у 83. минуту (из пенала) за Партизан. Жути картони: Гојков (Војводина, на клупи за резерве), а Смиљанић и Ивановић (Партизан).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7,5, А. Стојковић 6,5 (Савић 6,5), Веселиновић 6,5, Саничанин 6,5, Деветак 6,5, Митошевић 6,5, Милојевић 6,5 (Топић 7), Лазаревић 6,5, Ђурић 6,5 (Гајић), Зукић 7, Матић 7.

ПАРТИЗАН: В. Стојковић 7, Милетић 7, Павловић 6,5, Марковић 6,5, Шеховић 7, Смиљанић 7, Шћекић 7, Закарић 6,5 (Илић 7), Николић 6,5 (Пантић 7), Ивановић 8 (Остојић), Рикардо 7,5.

Изјаве тренера после сусрета: Реално, Партизан за гол бољи

Тренер Партизана Саво Милошевић био је задовољан приликом изласка пред новинаре после утакмице.

„Није нам било лако да стигнемо до ове победе, али смо у томе успели и обезбедили пласман у Европу, што је увек обавеза клуба какав је Партизан“, истакао је Милошевић.

„Успели смо да сведемо на минимум игру Војводине у транзицији и имали смо више прилика од ривала. Мислим да је наш тријумф био реалан исход утакмице.“

Није незадовољан био ни Радован Кривокапић.

„Партизан је био бољи за тај један гол“, нагласио је шеф струке новосадских црвено-белих.

„Публика је имала прилику да види младу екипу Војводине, с двојицом дебитаната на суперлигашкој сцени. Због тога ми је пуно срце, јер то је будућност нашег клуба. Пресудило је искуство Партизана, али мислим да смо и ми одиграли добру утакмицу и у последњем сусрету с Чукаричким биће још нових, младих лица у нашем тиму.“

Фудбалери Војводине и Партизана у мајицама игара младих

НОВИ САД: Фудбалери Војводине и Партизана, уочи данашњег дербија Суперлиге, изашли су на терен у мајицама Спортских игара младих (СИМ) и на тај начин најавили свечано регионално отварање СИМ 15. маја на Тргу Слободе у Новом Саду.

Спортске игре младих највећа су манифестација аматерског спорта у Европи, а у Србији се ове године одржавају шести пут заредом.

Регионално финале традиционално се одржава крајем августа у Сплиту.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести