СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Партизан савладао Јавор са 6:2

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана славили су у 17. колу против Јавор Матиса резултатом 6:2, а главни утисак је да давно бољи меч меч није игран у нашем првенству. Обе екипе су играле на гол више и меч је обележило доста узбуђења.
1
Фото: ФоНет/ ФК Партизан

Гости су почели феноменално. Петковић је у 2. минуту довео Јавор у вођство, прецизним шутем са 12 метара. Конфузна је била одбрана Партизана. Узвратили су црно-бели, убрзо, али шут Суме завршио је тик поред стативе. У 9. минуту – изједначење.

Садик је добио дубинску лопту, у првом покушају пропустио да затресе мрежу, али је у другом успео и то је – 1:1. Београђани су наставили са нападима и убрзо постигли и други гол. Након корнера са десне стране Остојић се нашао на другој стативи и сместио лопту у мрежу.

Добар фудбал игран је на стадиону Партизана, било је пуно темпа, офанзивних акција, лепих потеза. Фудбалери Јавора потврдили су да су добра екипа и у 19. минуту имали прилику преко Петковића, али је овај био замало непрецизан. Гост је ишао по изједначење, али је севнула контра преко Стевановића који је у казненом простору непрописно заустављен и то је једанаестерац за Партизан.

Фото: ФоНет/ ФК Партизан

Непрецизан са беле тачке био је Сума. Али, мало потом, псоле сјајне акције, Садик је повисио на 3:1 и најавио победу црно-белих. Партизан је играо фантастично па је у стрелце успео да се упише и Милетић и тада је све било готово. После центаршута најбоље се снашао дефанзивац Београђана и повисио на 4:1. Изузетно прво полувреме није се зауставило на томе: у самом финишу Крнић је постигао гол за 4:2.

Жустро је настављено и у других 45 минута и за кратко време обе екипе имале су по прилику. У Хумској је игран атомски фудбал, готово сваки напад био је шанса. Серија голова је настављена у 59. минуту када је Садик постигао свој трећи гол. Натрчао је на један одбитак и сместио лопту у мрежу. Јавор је одмах потом имао своју шансу, али је није искористио. Сума и Стевановић су извели сјајну комбинацију у 78. минуту, а овај потоњи је повисио на 6:2.

То је било и последње узбуђење на мечу.

И. Лазаревић 

 

Партизан-Јавор 6:2 (4:2)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 1.500. Судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Садик у 9, 38. и 59, Остојић у 15, Милетић у 41. и Стевановић у 78. за Партизан, а Петковић у 2. и Крнић у 45. минуту за Јавор. Жути картон: Кувељић (Јавор).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 7, Остојић 7, Павловић 6 (Вујачић), Урошевић 7, Здјелар 7 (Натхо), Шћекић 7, Тошић 7,5 (Ивановић), Сума 7,5, Ф. Стевановић 7,5,  Садик 9.

ЈАВОР: Лазовић 6, Цуцкић 6, Крнић 7 (Звеканов), Николић 6, Јевремовић 6 (Ђерић), Долмагић 6,5, Кувељић 6, Маричић 6,5, Пишчевић 6,5 (Филиповић), Петковић 7, Мркаић 6,5.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести