Суперлига Србије: Партизан у заосталој утакмици надиграо Јавор

У заосталој утакмици 3. кола Линглонг Суперлиге Партизан је савладао Јавор, а истакао се Марковић са два поготка.
JAVOR-PARTIZAN_44
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

У солидној фудбалској представи црно-бели су били бољи и заслужено славили. Обе екипе ушле су нервозно у меч, било је доста грешака, неповезаних акција, никаквих опасности пред оба гола.

Партизан је, јасно, био нешто бољи, али далеко од недавног издања против Црвене звезде. Имали су проблема црно-бели са контрама Ивањичана, који су се спретно трансформисали из одбране у напад. Прва шанса на утакмици виђена је у 13. минуту, када је шутирао Шћекић, али изнад пречке. Мало потом, у прилици је Јавор, али Амановић је непрецизан. Домаћин је од тада био опаснији, све чешће боравио пред шеснаестерцем Партизана. У 26. минуту, одлична акција црно-белих, повукао је Брежанчић, а завршио Марковић рутинским голом за 0:1. Потом је уследио прекид од 5. минута због непристојног скандирања навијача гостију, а затим је Јавор пресингом покушао да натера Београђане на грешку, и евентуално изједначи до полувремена. Имали су прилику за то врло брзо, али је Стојковић био сигуран. На другој страни припретио је Марковић, али непрецизно. Утакмица је потом ушла у нервозу, после неколико оштријих стартова дошло је до кошкања играча па је судија Лукић додатно морао да продужи први део игре. Одличан шут у самој завршници имао је Севић, али замало поред гола.

Наставак је Јавор почео приликом, али опет без резултата. Потом је за Београђане у шанси Гигић, али Лазовић брани. Партизан је појачао темпо и био близу другог поготка. Јавор се, ипак, није предавао па је опет имао изгледну ситуацију, али нико није лопту спровео у мрежу. Темпо је мало опао после те ситуације, па није било много тога занимљивог да се види. Монотонију је, ипак, прекинуо Марковић, који је фантастичним голом дуплирао вођство црно-белих. Опалио је са 18 метара крилни нападач Београђана и савладао Лазовића.

До краја, Партизан је рутински сачувао вођство.

И. Лазаревић   

Јавор Матис Партизан 0:2 (0:1)

ИВАЊИЦА: стадион ,,Градски“, гледалаца: 2.000. Судија: Лукић (Београд). Стрелац: Марковић у 26. и 76. минуту. Жути картони: Јевремовић, Пишчевић, Павишић (Јавор), а Садик (Партизан).

ЈАВОР: Лазовић 6, Цуцкић 6 (Цветковић 6), Колаковић 6, Павишић 6 (Милошевић), Амановић 6,5, Јевремовић 6,5, Пишчевић 6,5, Петковић 6,5, Долмагић 6, Севић 6,5, Крнић 6,5 (Јовановић 6).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Вујачић 6 (Динга), Остојић 6,5, Брежанчић 7, Шћекић 6,5, Здјелар 6,5, Стевановић 6,5 (Лутовац 6), Сума 7, Марковић 8, Садик 6 (Гигић 6,5).

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести