СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Пролетер кроз маглу до заслужене победе

Пролетер - Чукарички 2:1 (1:0)
 Srđan Čolović (Proleter) Foto:Dnevnik.rs
Фото: Срђан Чоловић (Пролетер) Фото:Дневник.рс 

НОВИ САД: Коначно је и екипа Пролетера након пет неуспеха стигла до вредне победе. Могли су момци тренера Бранка Жигића све да реше већ у првом полувремену.

Имали су неколико прилика од којих она Бабића у 12. минуту била идеална. Марјановић је у простор упослио Бабића, издржао је капитен Пролетера дуел са Величковићем, гађао је ближи угао, али је погодио спољни део мреже. У следећем нападу Ковач је прописно загрејао дланове голмана Петрића који је крајњим напором успео да одбије лопту, Тедић је притрчао, слабо је шутира па је голман Пролетера успешно отклонио опасност.

Покушао је после центаршута Танасина, Миросављев, али је био замало непрецизан. Стигли су Новосађани до дуго очекиваног гола, ударац из угла извео је Бабић, а највиши је био у скоку Миросављев за заслужено вођство. Минут пре краја првог дела на повратну лопту Миросављева, Пејићев ударац зауставио је Петровић. У 2. минуту надокнаде првог дела након корнера Бабића лопта је у руку погодила Каменовића па судија Николић је показао на белу тачку.

Капитен Бабић је извео пеналтик, погодио је пречку, па је најповољнија прилика за повећање резултата остала неискоришћена. У наставку је за играче обе екипе судије и гледаоце велики проблем био густа магла која се спустила у Новом Саду па је било јако тешко поготово са трибина пратити меч. У наставку је екипа са Бановог брда постигла гол преко Ндиаеа, али је он поништен због недозвољене позиције. У 65. минуту у казненом поростору Пролетера Андрејевић је оборио Стојановића, а сигуран са пеналтика био је резервиста Марко Доцић.

Успели су фудбалери Пролетера до краја меча да надвисе одличну екипу Чукаричког и густу маглу, а гол који донео вредне бодове пао је након ударца из угла. Корнер је извео капитен Синиша Бабић, лопта је прелетела све играче и завршила у мрежи.

Остало је код свих играча а и судије Николића дилема да ли је на путу ка мрежи лопта очешала Балабановића, али је на крају гол вредан тројке приписан Бабићу.

М. Поповић

 

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 300, судија: Николић (Крагујевац).  Стрелци: Миросављев у 33. и Бабић у 72. за Пролетер, а Доцић у 65. минуту (из пенала) за Чукарички. Жути картони: Андрејевић, Балабановић, Миросављев (Пролетер), а Бирманчевић, Доцић (Чукарички). Црвени картон: кондициони тренер Кнежевић у 71. минуту (Чукарички).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7,5, Леандро 7, Андрејевић 7, Ковачевић 7, Б. Јовановић 6,5 (Балабановић 7), Петрић 7, Чоловић 7, Бабић 7,5, Марјановић 7 (Шћепановић), Миросављев 8 (Рушевић).

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6, Величковић 7, Остојић 7, Шапић 7, Каменовић 6,5, Ђорђевић 6 (Доцић 7), Ковач 6,5 (Кајевић), Бирманчевић 6 (Миросављевић 7), Стојановић 7, Ндиае 6,5, Тедић 7.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести