Суперлига Србије: Шампион сигуран на Чаиру

Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички, сасвим заслужено јер је био бољи ривал. У утакмици где је било више жеље него лепих потеза Београђани су били умешнији и забележили три бода.
aleksa vukanovic, fk crvena zvezda
Фото: Алекса Вукановић, фото: ФК Црвена звезда

На тај начин црвено-бели у добром расположењу дочекују меч са Бајерном, у уторак.

Без много калкулација кренуло је на ,,Чаиру“, обе екипе су наметнуле јак темпо, са јасном тенденцијом да постигну гол. Жустрине је било, али и чврстих дуела тако да много прилика није било. У 14. минуту добар шут Бена из слободног ударца – Петровић је одбранио. Обе екипе нападале су по боковима, али потом ништа озбиљније нису успевале да ураде. Марко Марин припремио је једну шансу Звезди у 27. минуту, али од свега је био само корнер. Нешто касније, Чумић је добро шутирао на другој страни – Борјан је одбранио. Било је дакле покушаја, али утисак је и када су екипе долазиле у изгледне ситуације да су бирале погрешна решења: шутирале када је требало проиграти и обрнуто. У 41. минуту Звезда је ипак повела. Стрелац је био Бен, на асистенцију Родића.

Раднички је у наставку кренуо по изједначење, па је у уводним минутима имао инцијативу. Црвена звезда је била опасна после контранапада, па тако и у 50. минуту када је Марин проиграо Бена, а овај лоше шутирао. На другој страни у прилици је био Остојић, али је  Борјан био на месту. Прилику да ,,затвори“ утакмицу имао је Томане у 63. минуту, али је Петровић био опрезан и покупио лопту. Уместо тога умало је Хаскић  изједначио резултат, али је у последњем тренутку изблокиран. Потом је шутирао и Чумић, али непрецизно. А, онда пех за екипу Радничког, због другог жутог картона терен је морао да напусти Остојић, што је Нишлијама отежало посао у покушајима да изједначе. Предност играча више црвено-бели су умели да искористе и у 77. минуту су повели са 2:0. Томане је главом лопту проследио Вукановићу који ју је рутински сместио у мрежу.

И. Лазаревић  

Раднички (Н) – Црвена звезда 0:2 (0:1)

НИШ: Стадион ,,Чаир“, гледалаца: 5.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Бен у 41. и Вукановић у 77. минуту. Жути картони: Пантелић, Остојић, Ђорђевић (Раднички), а Милуновић (Црвена звезда). Црвени картон: Остојић (Раднички).

РАДНИЧКИ: Петровић 6, Тодоровски 6, Стевановић 6, Остојић 6, Ђорђевић 6, Сулака 6, Нома 6 (Кнежевић 6), Пантелић 6,5, Чумић 6,5 (Митровић), Хаскић 6,5, Михајловић 6,5 (Бондаренко 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Дегенек 6, Милуновић 6,5, Родић 7, Вулић 6,5, Кањас 6 (Иванић), Бен 7, Марин 7, Вукановић 7 (Симић), Томане 7. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести