Суперлига Србије: Спартак надиграо Партизан у Хумској

Фудбалери Спартака освојили су важне бодове у Хумској, у борби за опстанак победивши Партизан са 3:1. Голубови су оставили одличан утисак и награђени су тријумфом.
partizan spartak, fk partizan
Фото: Дуел Партизана и Спартака, фото: ФК Партизан (М. Тодоровић)

Осокољени убедљивом победом над Напретком у Купу фудбалери Партизана су кренули жустро од самог почетка и врло брзо имали две прилике. Најпре је Рикардо изблокиран на седам метара од гола, да би потом Закарић шутирао тик изнад пречке. Потом је покушао и Павловић, али лопта није прошла кроз шуму ногу и завршла је у корнеру. А, у 8. минуту – пенал за Партизан. Суботичани су у свом казненом простору играли руком и судија Миловановић је показао на белу тачку. Прецизан са креча био је Рикардо. Узбуђења су се наставила и убрзо је и Николић у прилици, али погађа спољни део мреже. Какав је то почетак утакмице био црно-белих! Скоро Београђани нису тако демонстрирали силу као у првих 12 минута меча са Спартаком. Мотивација је била на највишем нивоу, залагање максимално, Суботичани просто нису могли да дођу до лопте. А, није да се нису трудили. Али, испред себе су имали противника који је решио да покаже сав свој квалитет и било је тешко наметнути се. Али, када се то најмање очекивало – Спартак је изједначио. Денковић је одлично шутирао искоса са десне стране и савладао Стојковића. Од тог тренутка ,,голубови“ су живнули и преокрет је могао донети Главчић, али је шутирао преко гола. Утакмица се развила и гледали смо одличан фудбал на стадиону у Хумској. Спартак је преузео иницијативу, и по левој страни, углавном, угрожавао црно-беле.

Голубови су приметили да одбрана Партизана не функционише добро и сваку прилику користили да је угрозе. Повремено су и Београђани претили, али ни изблиза онако као са почетка утакмице. Црно-бели су имали и пех јер су повреде обновили десни бек Милетић и Данило Пантић и већ у првом полувремену морали да изађу из игре.

Настављено је у јаком ритму и прву шансу су имали Београђани, али је Николић на пас Тошића шутирао поред гола. Али, у 50. минуту – Спартак води. Након центаршута са десне стране најбоље се на петерцу снашао Ђенић и сместио лопту у мрежу. Одбрана Партизана наставила је да киксира па је Денковић могао да повиси на 1:3, али је погодио пречку. Прилику да изједначи имао је Тошић у 62. Минуту, али је шутирао поред гола. Одмах потом у прилици је Закарић, али је и он непрецизан. Најбољу прилику је, ипак, имао Рикардо, али је Остојић интервенисао. Партизан је наставио са иницијативом, не мирећи се поразом од Суботичана. Промену у игру црно-белих донео је улазак на терен Косовића који је заменио очајног Шћекића. У изузетној прилици је био и Закарић, али је Остојић фантастично одбранио.

А, у надокнади времена севнула је контра Суботичана, Денковић је проиграо Обрадовића, који је у дуелу са голманом Стојковићем био сигуран.

И. Лазаревић

Партизан – Спартак ЖК 1:3 (1:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 2.000. Судија: Миловановић. Стрелци: Рикардо (из пенала) у 8. за Партизан, а  Денковић у 18, Ђенић у 50. и Обрадовић у 90 (+2) минуту за Спартак. Жути картон: Н. Г. Милетић (Партизан), а Милошевић, Ђенић, Марчић, Ђорђевић, Оташевић (Спартак).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Н. Р. Милетић 6 (Шеховић 6), Валијенте 6, Павловић 6, Н. Г. Милетић 5,5, Шћекић 5 (Косовић 6,5), Зђелар 6, Закарић 7, Пантић 7 (Тошић 7), Николић 7, Рикардо 7.

СПАРТАК: Остојић 7, Текијашки 6,5, Керкез 7, Оташевић 7, Милошевић 6,5, Главчић 7 (Дунђерски), Маричић 7, Туфегџић 7, Ђенић 8 (Ђорђевић), Денковић 8, Обрадовић 7.


Туча пред тунелом у Хумској: Вучелић раније напустио меч

По завршетку меча између Партизана и Спартака (1:3) дошло до обрачуна две стране испред уласка у тунел у којој су предначили голман црно-белих Филип Кљајић и бек Спартака Стефан Милошевић, некадашњи играч Црвене звезде.

Они су се покошкали на улазу у тунел, а да све не ескалира побринули су се остали играчи који су успели да их раздвоје.

Очигледно су попустили нерви, посебно код домаћих играча, који су доживели трећи узастопни пораз у Суперлиги.

Извештаји кажу да је и први човек Партизана, Милорад Вучелић стадион напустио и пре трећег поготка Суботичана, те да су у ложи остали само члан скупштине Драган Траиловић и Владимир Вулетић, потпредседник Партизана.


Лазетић: На управи је да ли остајем

Вршилац дужности првог тренера фудбалера Партизана Жарко Лазетић, после пораза од Спартака из Суботице (3:1) у Хумској, изјавио је да је на управи клуба да ли ће наставити да води екипу.

Лазетић је, према договору, одрадио два меча након одласка Зорана Мирковић, али се пре дуела са Спартаком спомињало да би могао да приведе крају сезону.

"У овом тренутку све је онако како смо су најавили. Водио сам ове две утакмице и сада ће управа да донесе одлуку која мисли да је најбоља. Екипа је слободна наредна три дана, а следећи тренинг је у среду", рекао је Лазетић новинарима после меча.

Тренер црно-белих рекао је да је његовој екипи недостајало енергије и да их је примљени гол на почетку другог дела пореметио.

"После примљеног гола десило се оно што нисмо желели, играчи су кренули да јуре, да решавају као да није било времена. Ушли смо у неку нервозу, а недостајало нам је и енергије због тога што смо утакмицу играли и у среду. Нисмо добро одговорили изазову који је био пред нама. На почетку другог полувремена примили смо кикс гол и било је тешко вратити се утакмицу", рекао је Лазетић.

Он је морао да изврши две принудне измене већ у првом полувремену када су због повреда терен напустили Немања Р. Милетић и Данило Пантић.

"Милетић је прво добио ударац од играча Спартака, а после га је закачио Валијенте. Пантић је добио ударац у мишић, Николић је исто добио ударац у мишић. Тражио је измену и у првом полувремену, али је повукао и наставио", навео је Лазетић.

Имао је замерке и на, како је навео, грубу игру ривала.

Противнику је било дозвољено да игра тако како игра. У првом полувремену није добио ниједан жути картон, а замало да направимо и трећу принудну измену. То су још неке околности у којима функционишемо, а нисмо се на њих још прилагодили", објаснио је Лазетић.

Роган: Искористили смо оптерећење Партизана

Тренер фудбалера Спартака из Суботице Предраг Роган истакао је да је његова екипа данас заслужила победу над Партизаном (3:1) у 27. колу Суперлиге.

"И у најави утакмице сам рекао да очекујем мотивисан Партизан, да се искупи за два пораза. Знали смо да има императив победе и оптерећење због резултата. Ми смо искористили овај други моменат. Пре утакмице сам наговестио да, ако будемо на нивоу претходних мечева, гледаоци могу да очекују занимљиву утакмицу, што је на крају и било. Искористили смо своје шансе и заслузено победили", рекао је Роган новинарама после мећа.

Шеф стручног стаба Спартака истакао је да је овом победом ништа нису решили око борбе за опстанак.

"Ова победа је ништа друго до освојена нова три бода. Хоћемо да се одморимо, да се припремимо за Лучане и даље. Ништа нисмо урадили, тек предстоји борба", рекао је Роган.

Он се осврнуо и на одличну партију Стефана Денковића, стрелца првог и асистента код трећег гола.

"Колектив избацује појединца. Били смо као колектив, данас је био Денковић, претходну Обрадовић. Не може један играч без подршке екипе. Он је данас носио тим, а по квалитету то треба и да буде. Денковић је поставио стандардне испод којих не сме да иде. На њему је оптерецење да тако настави даље".

О инциденту пред тунелом, где је настала гужва због сукоба Филипа Кљајића и Стефана Милошевоћа, Роган каже да се такве ствари дешавају.

"Ниисам био присутан. Све је то саставни део узавреле атмосфере, амбијента. Ми смо спортисти и треба да будемо достојанствени и у победи и у поразу. Скренули смо пажњу играчу који је у том моменту био у беспотребном вербалном сукобу. Иде се даље, све је то саставни део фудбалске игре", закључио је он.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести