Суперлига Србије: Спартак убедљив против Пролетера

Фудбалери Спартака наставили су са добрим играма и победама у последње време и сада су све ближи плеј-офу победом над Пролетером из Новог Сада.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Гости су први запретили већ у 5. минуту када је центаршут упутио Чоловић, у прилици је био Милорад Балабановић који је са пет метара шутирао, а голман Спартака Дубљанић одлично је интервенисао. Затим је Спартак имао шансу преко Денковића, који је прошао по левој страни, добро центрирао до Марчића, који је шутирао преко пречке. Ипак, Суботичани су дошли у вођство од 1:0 у 10. минуту преко Лазара Тувагџића. Танасић је погрешио у одбрани, поиграо се са лоптом, а Тувагџић ју је украо и погодио мрежу. Суботичани су поново имали шансу у 22. минуту када је Милошевић центрирао до Обрадовића, а он је шутирао поред гола. Гости су у 28. минуту изједначили голом Лазара Маријановића са неких 20 метара. До краја полувремена било је по две шансе на обе стране, али гола није било.

Обе екипе су кренуле на све или ништа у наставку утакмице и у 55. минуту стопостотну шансу имао је Спартак. У продору је био Лазар Тувагџић, али је шутирао преко пречке. Од тог минута Суботичани су имали иницијативу, а Пролетер се бранио и покушавао нешто да учини из контри. Спартак је дошао до новог гола када је Тувагџић послао лопту по средини гола. После тога у шанси је био и Денковић, али је са 10 метара шутирао поред стативе. На 3:1 Спартак је повисио преко Марчића. Најбољи играч на терену Лазар Тувагџић је побегао одбрани Пролетера, био је наздржив постигавши свој трећи погодак, а четврти за Спартак на овој утакмици. Само што је ушао на терен млади Бајић је имао шансу, шутирао је према голу Петрића, али је овај одбранио.

С. Стојиљковић

Спартак - Пролетер 4:1 (1:1)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 150, судија: Грујић (Ниш), стрелци: Тувагџић у 10. 61. и 83. и Марчић у 66. за Спартак, а Марјановић у 28. минуту за Пролетер. Жути картони: Тувегџић (Спартак), Јовановић (Пролетер).

СПАРТАК: Дубљанић 7, Текијашки 7, Шормази 6,5 (Срећковић 6,5), Милошевић 7, Видаковић 7, Денковић 7,5 (Гојков 6,5), Дунђерски 7, Обрадовић 7 (Бајић 6,5), Тувагџић 9, Марчић 8, Милутиновић 7,5.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6,5, Балабановић 6,5, Миросављевић 6,5 (Урушевић 6), Чоловић 6,5, Маријановић 7, Климацо 6,5, Јовановић 6,5 (Новаковић 6), Андријевић 6,5, Танасин 6,5, Бабић 6,5, Јовановић 6,5 (Шћепановић 6).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести