Суперлига Србије у фудбалу : Спартак - Напредак 2:1(2:1)

СТАДИОН: Градски стадион, гледалаца око 500, судија: Ђорђић  (Нови Београд), стрелци: Ивановић у 16. и 33. за Спартак,а Вукановић у 29. минуту за Напредак. Жути картон: Чечарић, Јочић (Спартак),  Миладиновић, Вешковац (Напредак). Црвени картон: Николић у 66.минуту (Спартак).
fk spartak
Фото: Youtube Printscreen

СПАРТАК: Остојић  7, Стојковић 7(Керкез), Ћаласан 7, Радовановић  7, Хајдин 7, Јочић 7, Шимура 7, Чечарић 7(Абаз, Торбица), Савковић  7, Ивановић 8, Николић 7.

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 6, Симоновић 6 (Касалица), Вешковац  6, Миладиновић 6, Урошевић  7, Шљивић 6, Маркоски 6 (Милисављевић 6), Аливодић 7, Вулић 7, Не. Петровић 6, Вукановић  7 (Ђерић).

Спартак  је наставио у победничком ритму. На домаћем терену чета Александра Веселиновића савладала је Напредак са 2:1. Бољом игром Суботичани су прекинули серију Крушевљана и головима Ђорђа Ивановића стигли до новог тријумфа.

Суботичани су у 16. минуту одличну акцију крунисали голом. Шимура је упутио прецизан пас до Хајдина на левој страни, он проследио лопту Николићу на ивици шеснаестеца, који несебично упослио Ивановића, који је погодио мрежу. Напредак је стигао до изједначења након контре. Алекса Вукановић је упутио шут, на кратко је одбранио Остојић, лопта се  вратила поново до  нападача готујућег тима, који је шаље у даљи угао.

Ивановић је еуроголом поново голубове довео у вођство. Упутио је силовит шут са двадесетак метара и лопту послао у рашље.

Наставак сусрета донео је сасвим другу слику на терену. Уместо лепе игре гледале су се чудне одлуке арбитра Ђорђића. У 60. минуту, Урошевић је фаулирао Николића у свом казненом простору, уместо да покаже на белу тачку, судија је нападачу Спартака показао други жути картон. Био је домаћи тим супериорнији, држао лопту у свом поседу. Након дуела  Урошевића  и Николића, судија је нападачу Суботичана показао други жути картон на овом мечу и послао га раније у свлачионицу.  Преселила се игра на половину домаћина, али гости нису нашли решење да затресу мрежу Остојића.

М. Н. Ст. С. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести