СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ У магловитој Сенти ТСЦ савладао Војводину

СЕНТА: У војвођанском дербију је била утакмица занимљива, квалитетна по веома тешком терену због магле, али фудбалери су се представили у доброј форми.
1
Фото: J. Grlić

ТСЦ и Војводина одиграли су добру утакмицу, успешнији су били Бачкотополчани и дошли до десете победе у овој јесењој сезони – 2:0 (1:0). Само их је победа интересовали и већ у 6. минуту домаћи су били у прилици, али шут Лукића изблокирао је Топић.

У 7. минуту Топић је шутирао са 18 метара после дубинске лопте Дринчића, али је голман Филиповић одлично одбранио тај шут. У 8. минуту у продору је био Силађи, шутирао је са 18 метара, али преко пречке.

Гости су у 14. минуту запретили по други пут када је Дринчић извео слободан ударац са 20 метара, али је Филиповић опет био сигуран. Најбоља шанса за 1:0 била је у 16. минуту када је Бранко Дуроњић побегао одбрани Војводине, добро центрирао по земљи до Силађија који са пет метара промашује лопту и лопта одлази у гол аут.


Лалатовић честитао противнуку на победи

Тренер Војводине Ненад Лалатовић је после утакмице рекао:

- Честитам и једној и другој екиши на борбеној игри. Бачкотополчани су узели бодове и у прошлом колу и сада, то је организован клуб, играли су веома добро и заслужују да се боре за Европу. Мене радује што имам шест омладинаца који су играли. Честитам мом колеги Золтану Сабоу на доброј игри и на заслуженој победи.

Тренер ТСЦ-а Золтан Сабо је после утакмице рекао:

- Хвала на честиткама од стране тренера Војводине Лалатовића. Од како је преузео екипу Војводине стабилизовао је и заузео друго место. Утакмица је била борбена, услови су били тешки, борили смо се. Ми смо дали два гола и заслужено смо победили.


У 31. минуту Новосађани су извели брз напад преко Дринчића, када је упутио лопту до Матића, али он оштро шутира али безнадежно. У 33. минуту најзад погодак за ТСЦ, када је Арсенијевић побегао по десној страни, добро центрирао до Дуроњића који је искоса грешком одбране Војводине и са пет метара погађа гол за 1:0.

Црвено-бели су имали шансу у 39. минуту када је по који пут Матић бомбардирао Филиповић, а голман ТСЦ-а не предаје се тако лако. У самој завршници Новосађани су имали прилику преко Бојана Матић који шутира са 15 метара преко стативе. Само што је почело друго полувреме ТСЦ је имао шансу преко Арсенијевића, када је са 16 метара опалио на гол Роцкова а његов шут изблокирао је Саничанин и лопта одлази у корнер. После ових шанси обе кренуле су јаче, Војводина јури резултат да изједначи, а ТСЦ тражи шансу за други гол, то су могли у 59. минуту, када је Владимир Силађи шутирао са 18 метара, а голман Војводине је крајњим напором избацује у корнер. У 77. минуту поново шанса за Војводину када су за редом четири корнера извели, али све то голман Филиповић брани и решава ситуације.

Велика радост на трибинама је била у 84. минуту када је постигнут и други гол за ТСЦ, када је Томановић упутио лопту брзногог Силађија који је побегао одбрани и са 18 метара шаље лопту испод пречке немоћног голмана Роцкова. Све је онда било и Војводина је поражена. Бачкотополчани су били бољи и заслужено победили.

С. Стојиљковић

 

ТСЦ - Војводина 2:0 (1:0)

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 2000, судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Дуроњић у 33. и Силађу у 84. минути.  Жути картони: Свитић, Скопљак, Лукић, Филиповић (ТСЦ), а Деветак, Океухие (Војводина).

ТСЦ: Филиповић 8, Свитић 7 (Антонић 7), Скопљак 7, Томановић 7, Миличевић 7, Силађи 8 (Галић), Поњевић 7, Дуроњић 8 (Ровчанин), Арсенијевић 7, Балаж 7, Лукић 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Деветак 6,5, Саничанин 7, Топић 7, Матић 7 (Нешковић 6,5), Дринчић 7, Бојић 7, Гемовић 6,5, Стојковић 7, Веселиновић 6,5 (Кокир), Океухие 6,5, Зукић 6,5.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести