СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Црвена звезда - Војводина 4:0 (Уживо)

Фудбалери Црвене звезде победили са 4:0 Војводину на стадиону "Рајко Митић" у 22. колу Суперлиге Србије.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Крај утакмице. Није било надокнаде.

89. минут: Још једном одлични Марко Марин у акцији, упутио је одличан пас, према Павкову, који само што је ушао у игру, а овај је постигао гол.

88. минут: Матић је шутирао са десетак метара искоса, али је Борјан избио лопту у корнер.

84. минут: Трећа измена и у Звезди. Изашао је Симић, а ушао Мирко Иванић.

79. минут: Од кад је постигла трећи гол Звезда се мало повукла, ништа се значајније не дешава на стадиону "Рајко Митић".

78. минут: И трећа измена у Војводини. Изашао је дамјан Гојков,  а ушао Александар Месаровић.

75. минут: Измена и у Звезди. Изашао је Ричмонд Боаћи, а ушао Милан Павков.

73. минут: Још једна измена у Војводини. Изашао је Езе, а ушао Бојан Матић.

70. минут: Боаћи је шутирао са око 18 метара искоса, али је лопта отишла преко гола.

68. минут: Брзо су кажњени промашаји Воше. Звезда је постигла и трећи гол. Боаћи је други пут вечерас погодио за 3:0. Марин је започео акцију, Стојковић је центрирао, а Боаћи завршио.

65. минут: Измена у Војводинин. Изашао је Ђурић, а ушао је Нешковић.

64. минут: Нова одлична прилика за Војводину. Ђуричин је био у шанси, али је Борјан избио лопту у корнер, а одмах по изведеном корнеру у шанси је био и Гојков, али је лоше захватио лопту, која је отишла ван оквира гола.

62. минут: Измена у Звезди. Изашао је Ел Фарду Бен, а ушао Ерик Јирка.

57. минут: Најбоља прилика за Војводину на утакмици. Шутирао је Езе, али је Борјан био сигуран. Лопта је отишла у корнер. После изведеног корнера Езе је поново примио лопту, али је био непрецизан.

48. минут: Због прекршаја над Боаћијем на средини терена, жути картон у екипи Војводине добио је Езе Винсент.

Почело је друго полувреме. Обе екипе су изашле у истим саставима као што су играле у првом полувремену.


Раднички надиграо Чукарички

Фудбалери Радничког су на свом стадиону у Нишу савладали Чукарички са 2:0. Стрелци су били Дринчић у 29. и Хаскић у 42. минуту.


Крај првог полувремена. Није било надокнаде

45. минут: Због прекршаја над Симићем на средини терена, жути картон у екипи Војводине добио је Вук Митошевић.

44. минут: Војводина безопасна, а домаћин контролише игру. Црвена звезда игра растерећено, стрпљиво гради акције, док Војводина игра као и пре примљених голова. Голман Новосађана и даље има више после. 

43. минут: После центаршута Деветка са леве стране, Винсент је упутио ударац главом, али је лопта отишла ван оквира гола.

39. минут: Чаушић је шутирао са око 11-12 метара, али је лоше захватио лопту, која је отишла далеко ван оквира гола.

37. минут: После слободног ударца који је извео Ђурић, Граовац је шутирао са око 12-13 метара, али је лопта отишла преко пречке.

31. минут: Због прекршаја над Ђурићем на средини терена којим је спречио контранапад Војводине, жути картон у екипи Црвене звезде добио је Вујадин Савић.

28. минут: Звезда води са 2:0, а стрелац је Симић. Опет је асистент био Марин. одличан пас упутио је ка Симићу, а овај је сигурно прошао кроз одбрану Војводине и савладао Роцкова.

25. минут: Одмах је покушала Војводина преко Езеа на другој страни, али је Борјан био сигуран.

24. минут: Боаћи је довео Звезду у вођство. Марин је извео слободни ударац, лопта је стигла до Бена, он је шутирао лопта се одбила од једног играча домаћих дошла до Боаћија, а овај ју је послао иза леђа Роцкова.

20. минут: Нова опасност по Војводину. Марин је шутирао из слободног ударца, Роцков одбранио, али после аута за Звезду нови налет домаћих, овај пут је шутирао Боаћи, али непрецизно.

16. минут: Прва опасност по гол Звезде, шутирао је Милојевић, али поред гола.

12. минут: Звезда и даље напада, али још увек безуспешно. Домаћи су извели још једну добру акцију, али када је лопта дошла до Чаушића он се оклизнуо, није добро захватио лопту и Роцков је лако отклонио опасност од гола Војводине.

7. минут: Иако је деловало да ће Воша константно играти "бункер", крећу повремено и Новосађани у напад. Прву претњу по гол Звезде имали су из корнера, али центаршут Митошевића није представљао опасност.

2. минут: Црвена звезда је кренула силовито од старта и направила пресинг. Већ у првом нападу Звезда је запретила голу Војводине, након акције Марина уследила је гужва у петерцу, али гости успевају да се одбране.

Почела је утакмица. На стадиону је присутно око 15.000 гледалаца.


Партизан и Младост славили

Уочи овог меча Партизан је био убедљив на гостовању код Бачке 3:0, Младост је минималним резултатом надиграла Мачву у Шапцу голом Пејовића у 10. минуту из пенала, док су Пролетер и Радник ремизирали без голова.


Састави

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић – Јовичић, Чаушић – Бен, Марин, Симић – Боаћи.

Војводина: Роцков – Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак – Митошевић, Милојевић – Ђуричин, Ђурић, Гојков – Винсент.

Звезда је пре ове утакмице имала 59 бодова, док је Војводина на осмом месту са 28 бодова колико има и други новосадски суперлигаш Пролетер.

Радован Кривокапић пре утакмице је рекао да је Зведа тим која је по свему далеко одмакла свим конкурентима у првенству.

„Звезда је сада на европском нивоу, али гледамо на себе саме и на то како ћемо изгледати када у суботу истрчимо на терен. Жеља нам је да пружимо максимум, јер је то наша обавеза према грбу који носимо и дресу чије боје бранимо. Некада су дуели Звезде и Војводине били истински дербији, али тренутно није такав случај. Нисмо у ситуацији да претимо великом ривалу, међутим, борићемо се свим силама и право на наду нам нико не може одузети“, навео је стратег Новосађана.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести