Суперлига Србије: Звезда у победничком ритму, савладан и Рад

Фудбалери Црвене звезде не посустају у првенству, забележили су још једну победу, и сачували предност од седам бодова у односу на Раднички.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Црвено-бели су били бољи од Рада на Бањици и заслужено славили. У уводу утакмице видело се да ће ово бити добар меч, пун темпа. Први су припретили „грађевинари“, али су од свега изнудили само корнер. Мало потом у шанси је Звезда, али Јовељић није стигао до лопте и убаци је у мрежу. Уследила је доминација гостију, који су контролисали игру, али нису успевали да створе озбиљнију акцију.

Све до 20. минута када је код једног карамбола у шеснаестерцу Рада Јовељић био најприсебнији и савладао Марковића. То је био увод у велику борбу која се водила на средини терена јер су домаћи покушали брзо да изједначе, а гости да их осујете у томе. У једном тренутку ,,грађевинари“ су имали контру четири на четири, али лоше су је завршили и није било прилике. У сваком случају, домаћи су се ослободили притиска великог ривала и играли сасвим солидан фудбал, с обзиром на то које место заузимају на табели. Извесну монотонију прекинуо је Бен, у 44. минуту, када је са 17 метара шутирао тик изнад гола. Потом је у прилици и Павков, али је његов лоб завршио на горњој мрежи Марковићевог гола.

Полувреме је настављено иницијативом црвено-белих и убрзо су они преко Јовељића дошло до другог гола. Центрирао је Стојковић са леве стране, млади нападач шампиона прихватио лопту, ефектно се ослободио чувара, и савладао Марковића. Нису хтели домаћи да се помире са поразом, али једноставно ништа конкретно нису успевали да направе. Све се завршавало далеко од гола Црвене звезде и Борјан није имао посла. На другој страни, гости су играли таман онолико колико им је било потребно да чврсто држе сигурно вођство.

А, све дилеме решио је Бен поготком у 86. минуту, на лепу асистенцију Ебесилија.

И. Лазаревић

РадЦрвена звезда 0:3 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион Рада, гледалаца: 3.000. Судија: Брадар (Нови Сад). Стрелци: Јовељић у 21. и 51. и Бен у 86. минуту. Жути картони: Веселиновић, Тановић, Тричковић (Рад).

РАД: Марковић 6, Шипчић 6, Јовановић 6, Стевић 6, Илић 6 (Живковић 6),Тановић 6 (Касалица), Баиновић 6,5, Петровић 6, Тричковић 6,5, Веселиновић 6,5 (Буснић), Трифуновић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6, Савић 6, Милуновић 6,5, Стојковић 6,5, Бен 6,5, Јовичић 6,5 (Вулић 6), Јованчић 6,5, Иванић 6 (Вукановић), Јовељић 8, Павков 6,5 (Ебесилио 7).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести