СУПЕРЛИГА Суботичани славили после великог резултатског преокрета

Фудбалери Спартака су направили мали подвиг пошто су  савладали Вождовац иако су на полувремену губили са 0:2. После првог полувремена домаћин је био већ виђени губитник, међутим на крају је испао срећни добитник.Победносни гол постигао је из пенала.
Kapiten Spartaka Vladimir Torbica  je bio među najboljima na terenu Foto: Spartak ŽK
Фото: Капитен Спартака Владимир Торбица Фото: Спартак ЖК

Суботичани су кренули отворено у меч с намером да што пре постигну гол. Гости су стрпљиво чекали своју прилику и дочекали је у 27. минути. Вождовчани су извели брзу акцију, лопта је дошла  до Андреје Луковића који ју је опалио из све снаге са неких двадесетак метара и она је завршила у самом углу иза голмана Остојића. Пар минута касније Спартак је  имао лепу шансу да изједначи преко Стефана Милошевића, који је добио лопту од Торбице на кнеких седам осам метара од гола гостију и послао ју је поред стативе.Како то обочно бива, уследила је казна, Борко Дуроњић је лепо прошао по десној страни, лепо је упослио Зличића који је снажним шутем са 18 метара довео свој тим у вођство од 2:0.

На почетку другог полувреме можда би победник већ био познат да је Дуроњић на аситенцију Луковића био прецизан из добре ситуације,  истакао се голман Остојић. Домаћин није одустајао од напада, у 57. минуту Дејан Ђекић је промашио празан гол за осам метара. Нешто касније прецизан је био Немања Обрадовић, налетео је на одбојену лопту и просто је закуцаио у мрежу иза леђа Илића за  1:2. Могао је затим Ђекић да изједначи, па Луковић да повећа предност свог тима, били су непрецизни, али зато није капитен Суботичана Торбица, сјајно је извео слободан ударац са ивице шестанестерца и донео изједначење- 2:2. Гости су били у шанси у 83. минуту преко Микића, побегао је одбрани Спартака и са пет метара посло лопту преко пречке. Чинило се тада да ће се утакмица завршити без победника, међутим, у надокнади времена судија Николић је показао на белу тачку када је ђенић срушен у казненом простору Вождовца.Сигуран реализатор је био Немања Ћаласан за коначних 3:2 за Суботичане. 

     С. Стојиљковић

Спартак ЖК - Вождовац 3:2 (0:2)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 150, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Обрадовић у 63, Торбица у 77. и Ћаласан у 90+2 (из пенала) за Спартак, а Луковић у 27. и Зличић у 42. минуту за Вождовац. Жути картони: Милошевић, Торбица (Спартак), а Пуртић, Луковић (Вождовац).
 

СПАРТАК ЖК: Остојић 7, Шимура 7, Керкез 7, Текијашки 7, Торбица 8 (Ракић), Милошевић 7, Главчић 7 (Ђенић 6,5), Вукчевић 7 (Дунђерски), Обрадовић 8, Чечарић 7, Ћаласан 7,5.

ВОЖДОВАЦ: Илић 7, Дуроњић 7 (Максимовић), Милуновић 6,5, Микић 7, Луковић 7,5, Михајлов 6,5, Пуртић 7, Јовановић 7, Чиковић 7, Машовић 6,5, Зличић 7,5 (Павловић).

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести