Суперлига: Звезда лако славила на Бановом брду, Станковић дебитовао победом  

Дејан Станковића дебитовао је на клупи Црвене звезде победом, а црвено - бели су приказали игру која се свидела навијачима.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Чукарички није имао никакве шансе против расположених црвено-белих. Шампион је  од старта притисла ,,брђане“ и већ у 5. минуту дошла у вођство. Боаћи је прошао по десној страни, упутио лопту у шеснаестерац где је кратко одбила одбрана домаћина, а на њу је натрчао Вељко Николић и уз помоћон одбрамбених играча Чукаричког сместио у мрежу.

Исплатила се нова филозофија црвено-белих да високим темпом и пресингом ломе противника. У 10. минуту одличан волеј је ухватио Гобељић, али је интервенисао Петровић. Звезда је имала апсолутну иницијативу, и готово из сваког напада долазила до прилика. У 14. минуту  Његош Петровић је сјајно шутирао са 30 метара и сместио лопту у горњи леви угао Петровићевог гола.

Нокон тога ,,брђани“ су се мало пренули, али нису озбиљније угрожавали Борјана. То је, ипак, било кратког даха па је Црвена звезда убрзо поново конце игре узела у своје руке. Импоновало је пожртвовање Станковићевих изабраника, дисциплина.  Одлична игра  Звезде могла се сплатити и у финишу тог дела игре када су завредели једанаестерац, након игре руком у свом казненом простору Шапића, али ударац Бена одбранио је Петровић.

У наставку Чукарички је кренуо на ризик, свестан да нема шта више да изгуби. Чешће је лопта била у поседу домаћих играча, све више времена проводили су пред шеснаестерцем црвено-белих. Прву велику прилику домаћи су имали у 74. минуту, али је Борјан правовремено интервенисао испред Ндијаеа и отклонио опасност. Свежији су били ,,брђани“ у другом полувремену, због снажног пресинга који су црвено-бели форсирали у првом делу. Ипак, и у таквој ситуацији изабраници Дејана Станковића имали су неких полуприлика из којих су могли да зацементирају победу.    

И. Лазаревић 

ЧукаричкиЦрвена звезда 0:2 (0:2)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца: 3.000. Судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Николић у 5. и Петровић у 14. минуту. Жути картони: Шапић, Величковић, Мићин, Бирманчевић (Чукарички), а Петровић (Црвена звезда).

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6, Ћирковић 6, Шапић 6, Пушкарић 6, Величковић 6, Ковач 6, Доцић 6, Видосављевић 6 (Ндијае 6,5), Кајевић 6,5, Бирманчевић 6,5 (Зорић), Тедић 6,5 (Мићин 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гобељић 7, Дегенек 6,5, Милуновић 6, Родић 6,5, Јованчић 6,5, Петровић 7, Бен 7 (Симић 6), Николић 7, Гаврић 6,5 (Гарсија 6), Боаћи 7 (Павков).

Станковић: Јако леп деби и важна победа

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић био је задовољан после победе против Чукаричког (2:0) на старту другог дела Суперлиге и његовом званичном дебију.

"Добар меч. Добро смо ушли у утакмицу, јер како сам захтевао тако смо и играли. Честитам момцима на игри и јако важној победи. Али, кад имаш доминацију као што смо имали онда смо морали да решимо меч у првом делу и да постигнемо и трећи гол. Трећи пенал смо промашили заредом и то је једина замерка. Не можете да дозволите да у таквим моментима доминације не искористите добру игру", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Дебитантски наступ на клупи је доживео јако емотивно, навијачи су му скандирали име и пре почетка меча, а посебно на крају.

"Имао сам позитивну трему. Од играча сам тражио само да ми направе леп деби и хвала им на томе. Лепо је вратити се у српски фудбал, имамо своје идеје, амбиције и циљеве. И од њих нећу одустајати. Емотивно је било, срећан сам због свих. Хвала свима, људима из клуба, мојим златним момцима и навијачима који су нас подржали".

Звезда је играла енергично, ауторитативно, брзо и није дозволила Чукаричком да заигра како уме.

"Чукарички је озбиљна екипа, која је прва екипа у лиги на одузимању друге лопте и офанзивној транзицији. Ми смо све урадили да им онемогућимо да играју како желе. Заслужено смо доминирали и игром добили утакмицу".

Звездин тренер похвалио је младе играче, Николић и Петровић били су стрелци, а Гаврић је играо одлично.

"Кад обучеш Звездин дрес не пита те он за године. Нема задовољавања, они су само показали да имају квалитет да играју у нашем клубу. Млади играч у Звезди треба да окрене терен наопачке као што су ови наши млади играчи урадили. Излазимо тек из припрема, не можемо да извршимо много измена. Имамо тежак распоред али верујем у ове момке", истакао је Станковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести