Сусрети: Небојша Гаврић, бивши фудбалер ОФК Бачка

Зрењанински фудбалер Небојша Гаврић новогодишње празнике дочекао је као слободан играч и очекује да ће већ средином овог месеца знати у ком клубу ће да настави каријеру.
с
Фото: Ж. Балабан

Повратак у редове суперлигаша Бачке, који је јесењи део првенства завршио на последњем, 20. месту на табели, сматра грешком, али дојучерашњем клубу жели све најбоље у наставку шампионата.

- Од првог дана када сам дошао, ствари нису најбоље функционисале, ни на терену, а ни ван њега. Средина у којој сам провео последња три месеца у односу на ону у којој сам био пре две године, нису личиле једна на другу. Годину дана које сам провео у Бачкој када сам први пут дошао у тај клуб, остали су ми заиста у лепом сећању. Стварно сам заволео клуб, град и људе у Бачкој Паланци, тако да ми је било баш мучно да посматрам то што се дешавало у последња три месеца и још да будем део тога. Надам се да ће доћи до одређених промена које ће позитивно утицати на целокупну ситуацију у клубу и да ће то поново бити Бачка какву памтим – рекао је Небојша Гаврић. 

Фудбалер који је рођен 1991. године у Зрењанину, детињство је провео у Лукићеву. Тамо је направио и прве фудбалске кораке, у ФК Младост, код тренера Марка Продановића. Када је имао десет година, с породицом се преселио у Лопаре, градић у Републици Српској, па је каријеру наставио у Мајевици и у Рудару из Угљевика, који је у том периоду био стабилан клуб за босанскохерцеговачке стандарде. У јануару 2009. отишао је на пробу у Борац из Чачка и та година дефинитивно је одредила професију којом ће се Гаврић бавити. Потом је прешао у Младост и наредних пет година провео је у Лучанима, а затим је носио дрес Вождовца и Бачке. У летњем прелазном року 2019. године, стигао му је позив из ФК Сарајево, где је одиграо најуспешнију сезону у досадашњој каријери. Клуб је освојио титулу првака БиХ и имао је сасвим солидно издање у европским утакмицама, где су му противници били БАТЕ Борисов и Селтик.

- Обавеза ми је истекла након што се завршила сезона. Управа Сарајева понудила понудила ми је нови уговор, али сам одлучио да га не продужим. У Сарајеву сам провео савршених годину дана, био сам стандардни члан прве екипе, бележили смо одличне резултате, а људи у клубу и око њега су заиста феноменални. Једини разлог што сам напустио тај град био је тај што сам се надао да ће стићи нека задовољавајућа понуда из иностранства.

Коцкице се, међутим, нису сложиле, па је, с ове тачке гледишта, лако закључити да је донео погрешну одлуку. Ближио се крај прелазног рока, понуде из иностранства биле су скромне, а Бачка му је била добро позната средина, јер је провео тамо лепих годину дана и за пет минута је с људима из управе бачкопаланачког клуба постигао договор. Ипак, била је то по мишљењу самог Гаврића, његова грешка. Зато очекује да ће ове зиме повући прави потез.

Иначе, осим на терену, Гаврић скреће пажњу и ван њега због необичног имиџа који негује. На телу има више од 70 тетоважа, мада није сигуран да их није и више.


Лукићево и Зрењанин у срцу

Гаврић истиче да му је период који је провео у Лукићеву остао у сећању као најлепши, најсрећнији и најбезбрижнији, тако да ће ово село, уз  Зрењанин, увек имати посебно место у његовом срцу.

-У тренутку када смо се преселили у Босну, у Лукићеву сам имао бабу, деду, ујака и најбољег другара Немању. За њих сам био везан колико и за родитеље. Сви они су ме практично свему научили, уз њих сам и одрастао, много сам им захвалан за сваки тренутак који смо провели заједно – додао је Небојша Гаврић


- Мислим да сам прву тетоважу урадио у Чачку, имао сам тад 18 година. Одрастао сам уз филмове и књиге као што су “Господар прстенова”, “Хари Потер”, “Игра престола”, па су вероватно и ликови из тих дела имали утицај на мој имиџ. Много полемике се води на тему тетоважа, а велики број људи има предрасуде када је реч о тетовираним особама. Када сам радио прву, био сам свестан какву то реакцију може да изазове, тако да сам већ тада био спреман на чудне и неодобравајуће погледе. Не видим ништа лоше у томе ако неко ради нешто што му причињава задовољство, а да при том не угрожава никог другог. Мотиви које сам тетовирао су библијски цитати, бројеви, латинске изреке, симболи Маора, мамин портрет, мотиви из египатске и грчке митологије...

Гаврић изузетно воли животиње. На бројним фотографијама које објављује на друштвеним мрежама налази се заједно с псима.

- Љубав према псима и осталим животињама почела је још у детињству. Одрастао сам у селу, а тамо је било нормално да скоро свако домаћинство има неколико врста животиња у дворишту, па сам их у том периоду и заволео. Тренутно имам два пса - Ајсу, који је сибирски хаски, и Џипсија, који је немачки овчар – открио је Небојша Гаврић.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести