Светозар Марковић ће из Партизана назад у Пиреј

Иако се стручни штаб Партизана, на челу са тренером Александром Станојевићем, потајно надао да ће у новом шампионату имати на располагању Светозара Марковића, од тога неће бити ништа.
svetozar markovic, fk partizan
Фото: Светозар Марковић, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Узалуд су били напори руководства црно-белих да полазника своје омладинске школе оставе на још годину дана у Хумској, јавља портал Србија данас. Позајмица се ближи крају, док пирејски црвено-бели нису вољни да и трећи пут шаљу Марковића на доказивање.

Управа Олимпијакоса жели да провери колико је њихово појачање из Хумске напредовало, док и сам Света осећа да је дошло време да заблиста на "Караискакису".

- Сад сам комплетно спреман. Одиграо сам скоро сваку утакмицу за Партизан ове сезоне. Верујем да сам сад способан да постанем кључни играч Олимпијакоса у блиској будућности - рекао је Светозар Марковић за грчку Газету.

Изданак Партизанове "класе 2000" у последњим мечевима црно-белих неретко је тресао мрежу, што су челници Олија педантно забележили у тефтеру.

- Непрестано сам у контакту са људима из Олимпијакоса. У обавези сам да се вратим у Атину чим се заврши сезона у Србији и тамо ћу се борити за место у најбољих 11 - каже дефанзивац „парног ваљка“, свестан да су у тиму Педра Мартинса у почетној предности Самедо, Ба и Папастатопулос, па наставља:

- Црвено-бели су сјајан тим, са сјајним појединцима. Њихови дефанзивци су врхунски играчи. Биће ми привилегија што ћу с њима да тренирам, надам се и играм, почев од следеће сезоне.

Подсетимо, момак рођен у Бијељини је 2019. године потписао за вишеструког шампиона Грчке, који је и ове сезоне рутински одбранио титулу, у трансферу вредном 1.500.000 евра. Ипак, тада је имао само 18 година и Европа је била "превелики залогај". Када се зна да Олимпијакос и много веће звезде не жели да "чека", јасан је био расплет ситуације.

- Знао сам да нисам, у том тренутку, био спреман да постанем важан играч Олимпијакоса, али сад имам велику веру у себе. Позајмице Лариси и Партизану су ми доста помогле - истакао је Светозар Марковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести