Светско првенство: Енглеска и Колумбија у Москви деле мегдан

Репрезентација Енглеске је индирктно признала после изгубљене утакмице са Белгијом (1:0) у групи да је изабрала да у осмини финала Мундијала игра са  Колумбијом.
kolumbijci, epa
Фото: Kolumbijci, foto: EPA (SERGEY DOLZHENKO)

Други део  “шеме”, у којој су углавном репрезентације из Европе, је по њиховом мишљењу много лакши. Видећемо да ли је овај избор  добар и дали ће донети жељени резултат, јер  је Колумбија врло јака и у својим редовима има неколико вансеријских играча. Велики проблем може да им буде тај што  је  први стрелац минулог шампионата Хамес Родригез повређен и непознаница  је да ли ће бити спреман за дуел са Енглезима.

„Хамес је добро, санирао је повреду. Вероватно неће почети утакмицу, али ако затреба убацићемо га у ватру. Енглези су можда одморнији, али нису бољи од нас. Знамо како треба  да играмо против њих, а подразумева се да ће  Хари Кејн добити посебног чувара“, најавио је селектор Хозе Пекерман. 


Суди Американац Гајгер

МОСКВА: Стадион  Спартака, капацитет 45.000 гледалаца , суди Гајгер (САД). Почетак у 20 часова.

КОЛУМБИЈА: Оспина; - Аријас, Санчез, Мина, Мохика, Карлос Санчез, Урибе - Квадрадо, Квинтеро, Муриљел - Фалкао

ЕНГЛЕСКА: Пикфорд -  Волкер,  Стоунс, Мегајер, Трипие -  Деле Али,  Хендерсон, Лингард, Јонг - Стерлинг, Кејн


Енглези у прва два меча импоновали игром, борбеношћу и ефикасношћу, а истако се капитен Хари Кејн са пет датих голова. 

„Следи нам изузетно тешка утакмица,  Колубијци имају изванредне појединце, технички су врло јаки. Мораћемо да будемо изузетно опрезни, свака грешка може скупо да нас кошта. Главна опасност долази са десне стране где игра Квадрадо, а не смемо заборацвити ни Фалкаоа. И без Хамеса Родригеза Колумбијци имају одлуичан тим. Међутим, немам дилему, уверен сам да ћемо победити“, оптимиста је Кејн. 

Енглеска и Колумбија су само једном до сада играле на светском првенствима, било је то 1998. године у Француској, када је тријумфовала Енглеска (2:0).

Г. К. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести