Светско првенство: У дуелу Шведске и Швајцарске нема фаворита

Репрезентација Шведске је можда и највеће изненађење досдашњег дела Мундијала.
svedjani, epa
Фото: Šveđani, foto: EPA (FRANCIS R. MALASIG)

“Викинзи” су још у баражу  показали снагу када су елиминисали репрезентацију Италије, а  онда су у Русији у спектакуларном мечу победили Мексико чак са 3:0 и запосели прво место у својој групи, па су само због тога можда у благој предности  у утакмици са Швајцарском, која се игра у Санкт Петербургу.Но, с обзиром како ове две селекције играју незахвално је једној од њих дати предност.  

Швајцарци су  одиграли онако како се од њих и очекивало, ремизирали су са Бразилом и Костариком и у најважнијој утракмици у групи савладали су нашу селекцију (2:1), што их је одвело у наредни круг. 


Скомина на центру

САНКТ ПЕТЕРРБУРГ: Санкт Петербург арена, капацитет 59.000, судија: Давор Скомина (Словенија).Почетак у 16 часова

ШВЕДСКА: Олсен - Лустиг, Линделоф, Гранквист, Аугустинсон - Класон, Свенсон, Екдал, Форсберг-  Берг, Тојвонен.

ШВАЈЦАРСКА: Сомер - Ланг, Ђуру, Акањи, Родригез - Бехрами, Џака -  Шачири, Џемајили, Зубер - Дрмић.


„Играли смо до сада  добро и стабилно. Међутим, питање како ће то изгледати у мечу са Шведском, јер  наши кључни играчи одбране, капитен Стефан Лихштајнер и Себастијан Шар, због картона немају право наступа.  Шведска има компактан тим, сјајно се бране, добри су у скок игри. Имаћемо заиста тежак задатак да их савладамо“, каже селектор Владимир Петковић.  

Швеђани су  имали више успеха  од Швајцараца на досадашњим Мундијалима, давне 1958. играли су у финалу са Бразилвима (2:5), а последњи пут у нокаут фази били су 1994. године,  када се шампионат играо у САД.

„И ми имамо проблема, због картона право наступа нема Себастијан Ларсон, играч који много значи екипи. Биће то жесток меч, Швајцарци имају снажан и хомоген тим, играмо слично, без пуно лепоте, на резултат . Не би се чудио да на крају одлучују пенали, јер такве смо екипе“, каже селектор Јане Андресон.   

Г. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести