Тадић и Митровић: Промена капитена неће утицати на екипу

СТАРА ПАЗОВА:  Фудбалски репрезентативци Србије Александар Митровић и Душан Тадић истакли су данас да се изненадна промена капитена неће одразити на атмосферу у тиму и променити расположење пред пријатељске утакмице против Марока и Нигерије.
t
Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Србија је јуче добиал новог капитена, уместо Бранислава Ивановића траку је преузео Александар Коларов, док ће његов заменик бити Немања Матић.

"Атмосфера у екипи је као и увек одлична. Промена капитена не утиче на нас и не мења односе у екипи", изјавио је Тадић на конференцији за медије у Старој Пазови. 

Митровић је навео да ће увек поштовати одлуку селектора, као што то је то чинио и у Њукаслу када није добијао минутажу код тренера Рафаела Бенитеза.

"Поштујем одлуку селектора о промени капитена Коларов је уз Матића и Ивановића највеће име у нашој репрезентацији. Данас смо имали други тренинг и спремамо се најбоље могуће за мечеве које ћемо искористити да поправимо тактичке детаље јер у том делу постоји простор за напредак".

Нападач који тренутно игра на позајмици у Фуламу истиче да је свестан да ће за место у тиму морати да се избори и да свако окупљање види као ново доказивање. 

"Имам добру конкуренције на својој позицији (Александар Пријовић, прим. аут). Ниједног тренутка нисам размишљао да ли ћу морати да играм. Свако окупљање је борба за место на мојој позицији, а на селектору је да одлуци ко ће играти", изјавио је Митровић. 

Митровић је истакао да му није тешко да постиже голове јер има добру сарадњу са Тадићем и да верује да ће нова генерација српских играча предвођена Сергејом Милинковићем Савићем оправдати светско злато са Новог Зеланда. 

"Златни орлићи могу да помогну много и мислим да ће у томе успети јер ће бити ослонац репрезентације. Надам се да ће превазићи игра у клубовима јер цела нација улаже много наде у њих и мислим да ће они то оправдати", рекао је Митровић. 

Голман Марко Дмитровић верује да постоји још много простора до коначног списка 23 фудбалера за Светско првенство. 

"Сваки играч на списку се нада да ће се наћи међу 23 путника у Русију, као и играчи који нису позвани за ове пријатељске утакмице", рекао је Дмитровић. 

Тројица српских репрезентативаца су истакла да постоји велико интересовање њихових пријатеља за улазнице и дресове за Мундијал, како и поруке свакодневно стижу, пре свега због репрезентације Бразила. 

Србија ће прву пријатељску утакмицу одиграти против Марока у петак у Торину, док четири дана касније игра против Нигерије у Лондону.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести