Тадић против Роналда: Ајакс на Јувентус у четвртфиналу ЛШ

НИОН: Фудбалери Ајакса, предвођени српским репрезентативцем Душаном Тадићем, играће против Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона, одлучено је данас жребом у Ниону.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Манчестер Јунајтед, за који наступа Немања Матић, састаје се са Барселоном, док су преостала два дуела Ливерпул - Порто и Тотенхем - Манчестер Сити.

У полуфиналу играће победници мечева Тотенхем/Манчестер Сити - Ајакс/Јувентус и Барселона/Манчестер Јунајтед - Ливерпул/Порто.

Термини четвртфиналних утакмица су 9, 10, 16. и 17. април, полуфиналних 30. априла, 1, 7. и 8. маја, док је финале заказано за 1. јун на стадиону "Ванда Метрополитано" у Мадриду.

Недвед: Ајакс се не шали, бићемо опрезни

Директор Јувентуса Павел Недвед изјавио је да Ајакс, ривал у четвртфиналу Лиге шампиона, не сме да се потцени јер је елиминисао првака Европе Реал Мадрид.

"Нисам ни срећан, а ни тужан. Ајакс је избацио Реал и они се не шале. Свиђа ми се како су одиграли против Реала и морамо да будемо опрезни", рекао је Недвед, а преноси УЕФА.

Некадашњи најбољи фудбалер света додаје да не очекује лак посао.

"Мораћемо да се суочима са великим изазовом. Очекујем две велике утакмице", поручио је Чех.

Ајакс и Јувентус имају значајну историју међусобних дуела, а торински клуб је баш против Холанђана у финалу 1996. године, после пенала, освојио свој последњи трофеј Лиге шампиона.

Такође, Ајакс је први пут био првак Европе баш против Јувентуса 1973. и то у Београду победом 1:0.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести