Талентовани Немања Радоњић добија све запаженију улогу у Звездином тиму

Немања Радоњић, несташни дечко српског фудбала и неспорно огромног талента, своју мирну луку изгледа је пронашао на Маракани. После неуспешних иностраних епизода и доказивања на Бановом брду своје велике могућности најавио је у црвено – белом дресу.
nemanja radonjic
Фото: Youtube Printscreen

„Нисам имао континуитет игара у протеклом периоду, тако да ми много значи што од тренера Милојевића добијам шансу, а посебно то што сам у претходном колу провео на терену свих 90 минута. Срећан сам јер поново играм фудбал. Задовољан сам оним што сам показао до сада, није лоше за почетак, а надам се да ми тек предстоје добре партије. Од када сам овде добијам подршку са свих страна и то ми заиста много значи за самопоуздање“, каже Радоњић.

Против Чукаричког на таерену је Радоњић био од првог минута. До изражаја су дошла  његова брзина и луцидност.

„Можда сам ја најбоље знао колико тешког противника имамо наспрам себе пошто сам претходну сезону провео у Чукаричком. Мало сам помогао тренеру у свлачионици док смо припремали меч, зато што можда и најбоље познајем све играче. Испоставило се да смо одлично урадили тактички део. На терену смо испоштовали све што нам је тренер говорио у свлачионици и на тренинзима и зато крајњи исход и јесте био у нашу корист, а трудио сам се да допринесем што више на самом терену у свим фазама игре.“

Звезда одлично гура на старту сезоне, лагано своју улогу у тиму добија и Радоњић.

„Добро иде и најбитније је да наставимо са сигурним партијама. У домаћем првенству још увек нисмо примили гол, а доста смо ефикасни и то најбоље показује колико се на терену сви држимо заједно. Одлична атмосфера која влада у свлачионици преноси се и на терен и зато тако добро функционишемо. У наредних неколико недеља имамо густ распоред. Очекује нас ванредно коло у коме играмо против Радника у Сурдулици и потпуно смо фокусирани на тај меч. Даћемо све од себе да још једном потврдимо свој квалитет и да докажемо да су ови резултати само почетак једног дугог и успешног низа. Следе и изазови у Европи које треба спремно дочекати“, јасан је Радоњић.

З. Рангелов

Никола Дринчић: Нисам ја повредио Јовичића

Никола Дринчић саопштио је путем званичног сајта да се чуо са Бранком Јовичићем који му је рекао да га није он повредио.

Јовичићу је пукла метатарзална кост у стопалу због које ће паузирати десет недеља, а Дринчић се нашао на удару звездашке јавности уз бројне оптужбе да га је намерно повредио.

„Ја се борим за себе као и свако други, борим се да мој клуб победи као и други. У томе увек има стартова и ја сам ломио ногу и сам. То је све жар борбе и жеља за победом. После утакмице када сам чуо да је Јовичић повређен назвао сам га да му се извиним јер није било намере, већ у жару борбе.. Он ми је рекао да га нисам ја повредио већ се повредио приликом неког другог старта. За свој клуб за који играм, за себе и другове увек ћу дати и више од максимума јер тако играм“, рекао је Дринчић.

ФК Чукарички је пожелео Јовичићу брз опоравак и повратак на терен.

Илићи откупљени за 350.000 евра, продати за 5.000.000

Талентовани фудбалери Лука и Иван Илић су од пре месец дана стопроцентно постали играчи у власништву Црвене звезде за које ће платити Радничком из Ниша 350.000 евра. Њих двојица су сада играчи Манчестер ситија на позајмици у Звезди, а клуб из Љутице Богдана ће инкасирати 5.000.000 евра.

„Ми смо то решили пре месец дана. Знате да су Нишлије имали 20 посто и Црвена звезда је то откупила пре двадесет дана или месец дана од Реала из Ниша, тако да су браћа Илић 100 посто у власништву Црвене звезде“, рекао је генерални директор Звездан Терзић.

Звезда ће Радничком платити у седам месечних рата по 50.000 евра. Следећи корак је био да се договори са Ситијем  колико ће они играти током боравка у црвено-белом.

„Направљене су консултације са  Милојевићем, од тих 50 утакмица које Црвена звезда има питали смо тренера колико му утакмица не ремети план да они играју.Он је одговорио д му не ремети толико и толико и тако смо и ставили у уговор са Манчестером. Нисмо ни у једном тренутку хтели да стављамо шефу стручног штаба омчу око врата да неке ствари мора да уради“, објаснио је Терзић.

По том договору ће 18-годишњи Лука проводити макар 60 минута на терену у 12 утакмица, док ће две године млађи Иван имати бар пет мечева са минимум 60 минута на терену.

З. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести