Темеринци раде пуним капацитетом: Потрага за голманом

После десет дана рада, уз повољне временске услове, Мирко Давидовић, тренер Слоге из Темерина, изнео је прве утиске, нагласивши да екипа још није комплетирана, јер треба да се прикључи штопер Бранислав Туцаков, док траје потрага за голманом, после одласка Ранка Пушкића у Бечеј.
Mirko davidovic
Фото: Мирко Давидовић тренер Слоге, фото: М. Менићанин

Првенство на војвођанском ‘’југу’’ је дуго и захтевно, па је ризик да тим остане ослоњен искључиво на голмана Душана Шовљанског, иако је увек спреман да помогне војник клуба Раде Станивук.

- Задовољан сам, радимо пуним капацитетом, а битно је да нема повређених. На тренинзима су 22 играча, укључујући новајлије Теофиловића, Васојевића и Пожарева. Имамо неколико младих на проби, занимљиви су, али рано је за коначну оцену. Сачекаћемо још три дана и прву контролну утакмицу да бисмо их видели на делу – каже Мирко Давидовић, тренер Слоге.

Од играча из јесењег дела, остали су Алекса Мијаиловић, Стефан Бановић, Предраг Марковић, браћа Никола и Немања Томић, Никола Свитић, Васо Зелић, Растко Ђекић, голман Душан Шовљански, Боро Пролић, Лазар Томић... Новајлије су Милош Теофиловић (Раднички, Шид), Дарко Васојевић (Фрушкогорац, Сремска Каменица) и Филип Пожарев (Рудар, Врдник).


Балабан: Добра енергија

Јован Балабан, председник Слоге, више пута је нагласио да није задовољан јесењим учинком и да очекује позитивну реакцију у пролећном делу:

- Пратим тренинге, екипа има добру енергију, неопходно је да се укомпонује у складну целину. Не прија ми поглед на табелу, јер 11. место није у равни са амбицијама. 


- Мијаиловић и Свитић су, због повреда, пропустили највећи део јесење етапе. Њиховим повратком на терен је заоштрена конкуренција у везном реду. Доласком Теофиловића и Васојевића имамо шири избор играча за бековске позиције, где је највећи проблем створио одлазак капитена Роберта Пастора после две и по године међу нама.  Поред голмана Пушкића и левог бека Пастора, отишли су Срђан Вукаљевић (Младост, Нови Сад) и Борислав Икрашев (Младост, Турија) - објшњава Давидовић. 

Прву контролну утакмицу Темеринци ће одиграти  8. фебруара против омладинаца Војводине на терену са вештачком подлогом СЦ Сајмиште.

- Уводни део припрема није омиљен, али трудимо се да разбијемо монотонију, кроз разноврсне тренинге и мечеве са ривалима различитог калибра. Суботњи термин је неуобичајен, у 9 часова ћемо на терен и биће занимљиво да видимо ко ће боље да се снађе на матинеу. Шансу ће добити сви играчи, па ћемо наступити са две поставе – истакао је Давидовић.    

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести